Betalen op Curaçao

Terug naar Blogs

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Er is zoveel te beleven op Curaçao maar helaas is dit niet altijd gratis. Ben je benieuwd hoe je kunt betalen op Curaçao en wat de gemiddelde prijzen zijn op het eiland? Dan ben je hier op het juiste adres!

Munteenheid

Curaçao is onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden maar je kunt hier niet met de euro betalen. De munteenheid die op Curaçao gebruikt wordt, is de Antilliaanse gulden. De afkorting hiervan is NAF of ANG (soms ook fl van florijn). Deze gulden kwam als vervanging voor de voormalige Nederlandse gulden. De Antilliaanse gulden werd eerst door alle omringde eilanden van Curaçao gebruikt, maar is nu alleen nog actief op Curaçao en Sint Maarten. De munteenheid kan overal op het eiland worden uitgegeven in munten of biljetten.

Een handig weetje: Op Curaçao kun je bijna overal betalen per pin. Check voordat je op reis gaat goed of jouw bank de gulden valuta ondersteunt en of je pinpas is ingesteld op ‘Betalen in het buitenland’. Ondersteunt jouw bank de gulden niet of heb je een Vpay betaalpas? Dit is geen probleem! De Antilliaanse gulden is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar die door bijna alle banken ondersteund is. Dit maakt het ook voor iedereen mogelijk om te pinnen op het eiland. Pinnen in dollar kan iets duurder zijn dan pinnen in guldens.

Creditcard gebruiken op Curaçao? Dit is ook een geaccepteerde betaalmethode! Let er wel op dat hier extra kosten aan verbonden zijn die er bij een betaling met een normale betaalpas niet zijn.

Valuta/koers

De Antilliaanse gulden is gekoppeld aan de dollar waardoor de waarde van het geld afhangt van de koers van de dollar. Gemiddeld gezien zijn dit de verhoudingen tussen de euro en de Antilliaanse gulden:

  • 1 Antilliaanse gulden = 0,50 eurocent
  • 1 euro = 2 Antilliaanse gulden

Kijk voor je vertrek goed wat de koers op dat moment is, zo weet je precies hoeveel je moet betalen en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!

Prijzen van het eiland

Een verblijf op Curaçao is uiteraard net zo duur als je het zelf maakt. De kosten zullen ook verschillen in het hoogseizoen en het laagseizoen, waar het in het laagseizoen natuurlijk goedkoper is. Curaçao is niet het goedkoopste eiland maar is zeker goed te betalen. Een mooi en betaalbaar verblijf boeken? Fun Curaçao heeft via aanbieders een groot aanbod aan accommodaties!

De kosten van buiten de deur eten en drinken verschillen per plek. De toeristische plekken zijn prijziger dan de lokale eettentjes. Gemiddeld gezien kost een hoofdgerecht in een restaurant rond de 40 ANG wat gelijk staat aan ongeveer 23 euro. De prijzen voor lunch liggen hier onder. Een broodje kost gemiddeld 15 ANG wat ongeveer 8 euro is.

Zin om zelf een lekkere maaltijd te maken? De prijzen in de supermarkten verschillen ook veel per winkel. In de duurdere supermarkten zoals de Van der Tweel of de Carrefour, liggen de prijzen hoger dan in Europa. Dit is omdat veel producten uit Europa worden geïmporteerd. Er zijn gelukkig ook genoeg lokale supermarkten waar de producten een stuk minder duur zijn. Ook grotere supermarkten zoals de Mangusa Hypermarket hebben een gemiddelde prijs.

Een dag erop uit hoeft ook niet duur te zijn. De prijzen verschillen per tour/activiteit en er zijn genoeg gratis stranden. De gemiddelde kosten voor een betaald strand zijn 10 ANG (5 euro) voor entree en een bedje.

Tips & tricks

  • Ga nooit met teveel geld op pad. Ondanks dat Curaçao over het algemeen een veilig land is, is het ook belangrijk mogelijk diefstal te beperken. Om nog veiliger op pad te gaan, is een klein buideltasje wat onder je kleding kan ideaal voor geld of kostbare spullen!
  • Zorg dat je meerdere betaalmiddelen beschikbaar hebt. Mocht je iets verloren zijn na een mooie stranddag, kom je zo niet zonder geld te zitten.
  • Onthoud dat er bij elke transactie van contant geld pinnen, extra kosten in rekening worden gebracht. Het is voordeliger om in één keer een wat groter bedrag te pinnen.
  • Veel banken hebben een betalingslimiet voor pinnen in het buitenland. Check voor vertrek hoe dit bij jou zit!

Nu alle geldzaken zijn besproken, is het tijd om echt te genieten! Neem gerust een extra drankje, het is tenslotte vakantie!

 

 / 

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.