Carnaval op Curaçao

Carnaval op Curacao
Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Carnaval is het feest op Curacao en duurt daarmee ook langer dan andere feesten! Ieder jaar trekken de inwoners van Curacao een zelfgemaakte outfit aan om de straten van Curacao op te vrolijken tijdens de optochten. Het feest vindt plaats voor de vastenperiode die naar Pasen leidt en duurt twee maanden met als hoogtepunt de laatste week. Ieder jaar verschilt de startdatum van Carnaval, maar het valt bijna altijd in de maand februari.

Optochten

Er zijn veel en verschillende soorten optochten tijdens carnaval die allen plaats vinden in meestal februari. Er zit wel altijd een vaste volgorde in van de parades:

  • De Paarden Parade: versierde paarden en ruiters zie je voorbij komen. Dit is een bijzonder spektakel om te zien.
  • De Kinderparade: deze parade is natuurlijk speciaal voor de kinderen waarbij ze in creatieve en kleurrijke kostuums door de straten dansen.
  • De Tienerparade: deze parade is iets kleiner maar zeker niet minder leuk. De tieners hebben zelf de pakjes ontworpen en dansen en zingen tijdens de parade uit volle borst.
  • Banda Abou Parade: bij carnaval op Curaçao heb je een vaste route die wordt gelopen, maar tijdens de Banda About Parade wordt er een andere route afgelegd. Namelijk richting het westeen van Curaçao.
  • De Gran Marcha: deze parade is altijd op een zondag en deze parade is overweldigend. Harde muziek, mooie kostuums, vrolijke mensen en drankjes in overvloed.
  • De Grote Afscheidsparade: dit is eigenlijk de optocht waar iedere deelnemer naar toe leeft. Het start pas in de avonduren en ze lopen dezelfde route als tijdens de Gran Marcha. Doordat het donker buiten is, komen de lichtshows tevoorschijn en glinsteren de kostuums overal. Het is zeker de moeite waard om deze parade mee te maken!

Tumba muziek tijdens carnaval op Curaçao

Tumba is de officiële muziek van het carnaval op Curaçao. Het is een mix van Latijns-Amerikaanse muziek met sommige Caribische instrumenten. Het typeert zich door de vrolijke klanken en het is bijna onmogelijk om hier stil op te staan. Aan het begin van het carnavalsseizoen wordt er een 4-daags muziekfestival georganiseerd om de Tumba King of Queen te kiezen. Zijn of haar lied wordt het “volkslied” van het carnaval van dat jaar. Dit nummer hoor je dan heel vaak voorbij komen tijdens de parades!

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.