De cultuur van Curaçao

Terug naar Blogs

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Curaçao kent een rijke cultuur die is ontstaan uit verschillende culturen. Zo hebben de Afro-Caribische, Nederlandse en zelfs Spaanse en Portugese cultuur invloed gehad op hoe we de cultuur van Curaçao nu kennen. Lees in deze blog alles wat je moet weten over de cultuur op Curaçao!

Gebruiken op Curaçao

Door het heerlijke warme weer en de relaxte sfeer, wil je jezelf niet haasten op Curaçao. Alles op het eiland gaat net wat rustiger dan mensen in bepaalde westerse landen gewend zijn. De algemene taal van Curaçao is het Papiaments. Op de basisscholen en middelbare scholen wordt ook Nederlands geleerd.

De vlag van Curaçao

Vlag van Curaçao

De Curaçaose vlag is te herkennen aan de donkerblauwe kleur met knal gele streep erdoorheen. De twee sterren die linksboven in de hoek staan, zijn voor Curaçao zelf en klein Curaçao. De kleur blauw symboliseert de lucht en de prachtige zee die Curaçao omringd. De gele streep staat voor de zon die zo ongeveer het hele jaar schijnt op het eiland. De vlag is op 2 juli 1984 ontworpen en tot de dag van vandaag is elk jaar op 2 juli de nationale feestdag ‘Dia di Bandera’, de dag van de vlag.

Religie

Kerk op Curaçao

Het meest gevolgde geloof op Curaçao is Rooms-Katholiek. Over het algemeen hechten de inwoners van Curaçao veel waarde aan hun geloof. Dit is te zien aan de vele kerken die over het hele eiland zijn verspreid.

Nationale feestdagen

Curaçao is een katholiek land, hierdoor zijn alle vaste christelijke feestdagen een nationale feestdag. Vooral het carnaval in februari wordt groots gevierd. Omdat carnaval elk jaar een hele ‘hot and happening’ is, trekt dit veel toeristen aan die samen met de lokale bevolking kijken naar de mooie optochten. Andere nationale feestdagen van Curaçao zijn:

  • 1 mei: De dag van de arbeid. Als deze dag op een zondag valt, wordt het op de maandag erna gevierd.
  • 2 juli: De dag van de vlag (Dia di Bandera). Ze herdenken op deze dag de eerste bijeenkomst van de Curaçaose eilandsraad
  • 10 oktober: Nationale dag van Curaçao (Dia di Kòrsou). Dit is een belangrijke feestdag voor het eiland. Op deze dag viert de bevolking dat Curaçao een onafhankelijk land is geworden binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.