Top 5 Tauchplätze auf Curaçao

  • Zuhause
  • Top 5 Tauchplätze auf Curaçao

Top 5 Tauchplätze auf Curaçao

Fun Curaçao

Onderwaterwereld van Curaçao

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de onderwaterwereld van Curaçao is adembenemend! En wat is nou een beter manier om deze te ontdekken dan door te duiken? Curaçao heeft veel duikplekken met allemaal een unieke omgeving. Op deze manier voelt een nieuwe duik nooit het zelfde! Bekijk het koraal en de onderwaterdieren van dichtbij en waan je in een compleet nieuwe wereld. Dit zijn de top 5 duikplekken op Curaçao:

De naam zegt het al, een deel van het koraal lijken op paddenstoelen. Door de unieke vormen en vele kleuren is dit gegarandeerd een mooie duik. In tegenstelling tot de meeste duikspots op Curaçao, is Mushroom forest alleen per boot te bereiken

Een van de mooiste koraalwanden van Curaçao is te vinden bij Director’s Bay. Daal langzaam naar beneden met aan je linkerkant geweldig koraal en vele vissen. 

Een van de beste duikspots van het eiland is te vinden bij Playa Porto Mari. Het gebied bestaat uit twee riffen waar tussendoor en omheen gezwommen kan worden. Om beide kanten te zien zijn twee duiken nodig. 

Bij het meest Westerse strand van het eiland is de duikhotspot Alice in Wonderland te vinden. Deze naam is gegeven door alle kleuren vissen en koraal die er rondzwemmen. 

Een ‘must see’ plek op curacao is de Tugboat. Ook voor snorkelaars is de boot erg goed te zien. Omdat de boot al 30 jaar op de bodem ligt, is er veel koraal opgegroeid. 

Duiken op Curaçao zonder duikbrevet

Iedereen die recreatief wilt duiken op Curaçao heeft een duikbrevet nodig. Als je je duikbrevet (nog) niet hebt gehaald, kan je wel een introductieduik doen. Bij een introductieduik kan je onder begeleiding van een ervaren duiker toch meemaken wat er in de zee allemaal te beleven is. Door het doen van een introductieduik maak je kennis met duikuitrusting en kan je beslissen of je door wilt gaan voor je duikbrevet. 

Duikbrevet halen

Het halen van je duikbrevet kan op zo goed als alle duikscholen op Curaçao. Je hebt ongeveer 6 fysieke lessen nodig. Naast de fysieke lessen is het verplicht een theorie examen te halen. Om een geldig duikbrevet te hebben is het belangrijk dat deze behaald wordt bij een gecertificeerde duikschool. Zo goed als alle duikscholen op Curaçao hebben een wereldwijd erkende certificering. De kosten voor een duikbrevet worden eenmalig betaald en bij het behalen van het brevet is deze de rest van jouw leven geldig!

 

 /. 

Fun Curaçao

Nachricht senden

Meine Favoriten

IN APP ÖFFNEN

Fun Curaçao
Wie war Ihre Erfahrung?

Ihre Bewertung wird von allen Benutzern von Fun Curaçao sehr geschätzt, vielen Dank dafür!

Unterkünfte, Mietfahrzeuge, Touren und Aktivitäten können nur von Gästen bewertet werden, die diese über Fun Curaçao gebucht und bezahlt haben. 

Fun Curaçao
Foto & Video einreichen

Haben Sie tolle Fotos und/oder schöne (Drohnen-)Videos während einer gebuchten Tour oder Aktivität bei Fun Curaçao oder vielleicht von einem wunderschönen Tag am Strand gemacht? 

Sie können dies für eine verwenden bewertung auf Fun Curaçao zurückzulassen.

Außerdem können Sie ganz einfach Ihre Bilder einreichen, damit Ihre Fotos und/oder Videos auf den Socials von Caribbean Fun zu sehen sind! 

Fun Curaçao
Durchsuchen Sie alle Artikel
Laden Sie die Anwendung herunter
Scannen Sie die Fun Curaçao-App
Fun Curaçao
Filmmaterial einreichen

Du oder dein Social Media Account werden erwähnt, wenn deine Bilder von Carbisch Fun gepostet werden! 

Sie können maximal 20 Dateien mit 128 MB pro Datei hochladen. Größere Dateien? Dann nutzen Sie das kostenlose Tool von WeTransfer, mit der E-Mail info@funcuracao.com.