Duiken op Curaçao voor beginners

Fun Curaçao

Beginnende duiker op Curaçao

Net je duikbrevet gehaald (of van plan die te halen) en geen idee waar je kan gaan duiken? Op Curaçao zijn super veel duiklocaties waar je uit kan kiezen. Niet alle locaties zijn geschikt voor beginnende duikers. Het is belangrijk om van te voren altijd te kijken of de duik binnen jouw grenzen ligt. Gelukkig zijn er uit de vele duiklocaties genoeg om te kiezen om te duiken op Curaçao voor beginners! Het voordeel van duiken op Curaçao is dat de golven over het algemeen niet zo sterk zijn en dat je vaak vanaf het strand het water in kan. Zo kan je je duik relaxt beginnen. 

De duiken die op Curaçao geschikt zijn voor beginners, zijn ook leuk voor ervaren duikers!

Waar duiken als beginner?

Als je nog een beginnende duiker bent kan het fijn zijn om bij je eerste paar duiken na het behalen van je brevet een instructeur/ extra begeleider meeneemt als jouw buddy ook een beginnende duiker is. Op deze manier kan je je rustig oriënteren in het nieuwe duikgebied. Dit zijn een aantal leuke plekken om als beginnende duiker

De duikplek bij Marie Pompoen is ideaal voor beginners. Je begint de duik in een rustig stuk van de zee omgeven door stenen. Zo kan je met gemak je flippers aantrekken en je klaarmaken voor de duik. Als je verder duikt kom je bij een ‘autokerkhof’ dat helemaal begroeit is met koraal.

Een leuk om te duiken als beginnende duiker is bij Tugboat Beach. Dit is een oude sleepboot die al 30 jaar op de bodem ligt. Het is heel interessant om het schip van dichtbij te bewonderen. Ook het gebied er omheen is erg leuk om te duiken.

Een van de mooiste duiklocaties van Curaçao is Playa Porto Mari ook wel ‘The Valley’ genoemd. En deze duikplek is ook nog eens geschikt voor beginnende duikers! Er is een dubbel rif aanwezig waar je tussendoor kan duiken. Je kan kiezen of je linksom of rechtsom weer terug duikt. Beide kanten zijn even mooi en dus komen mensen vaak nog een keer terug om ook de andere kant te bekijken.

Een andere bekende duikspot voor beginners is Playa Lagun. Dit is ook een fijne plek om te snorkelen. In de rustige lagune omgeven door hoge kliffen, is het water niet allen bovenwater maar ook onderwater prachtig om te zien. Er worden hier vaak schildpadden gespot en er is aan alle kanten wat te zien. 

Duikbrevet halen

Nog geen duikbrevet? Dit is geen probleem! Met zijn vele duikscholen en verschillende duiklocaties is Curaçao de perfecte plek om jouw duikbrevet te halen. Het hele jaar door heeft de zee een warme temperatuur en is er van alles te beleven in de onderwaterwereld. Nog niet zeker of je duiken leuk vindt? Probeer een van de vele aangeboden introductie duiken!

Met een introductieduik kan je alvast kennismaken met de duikuitrusting en hoe het leven onderwater is. Het  voordeel van een introductieduik is dat deze bij de meeste duikscholen telt als eerste les van je duikbrevet. 

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.