Duiken op Curaçao

  • Home
  • Duiken op Curaçao

Duiken op Curaçao

Fun Curaçao

Hoe gaat duiken op curacao?

Er zijn veel duikspots te vinden op Curaçao. Elke duikplek heeft eigen karakteristieken waardoor je jouw duiken goed kan afwisselen bij meerdere plekken op het eiland. De meeste duiken kunnen gemakkelijk vanaf het strand gedaan worden. Bij bijna elk strand is een duikschool te vinden waar je kan leren duiken of duikuitrusting kan huren. Om een duik te doen op Curaçao moet je een duikbrevet hebben. Als je deze nog niet hebt, kun dit bij de verschillende duikscholen op Curaçao behalen. 

Geen tijd om je duikbrevet te halen? Dat is geen probleem! Bij veel duikplekken kan je een introductieduik doen. Hier heb je geen duikbrevet nodig. Door het doen van een introductieduik maak je kennis met het duiken en de gebruiken in de onderwaterwereld. 

Beginnende en gevorderden duikers

Duiken bij Tugboat Beach Curacao
Tugboat Beach

Duiken op Curaçao is leuk voor beginners en gevorderden. Omdat er zoveel verschillende duikplekken zijn is het verstandig om van te voren uit te zoeken welke plekken je graag wilt bezoeken. Ook is het handig om te kijken of de gewenste duikplek binnen jouw grenzen valt. Dit houdt in dat je als beginner geen duiken moet doen die geadviseerd zijn voor een gevorderde duiker. 

Mooiste duikplekken op Curaçao

Er zijn heel veel mooie duikplekken op Curaçao maar een aantal springen er echt uit. Zo heb je bij Director’s Bay een hele lange en rechte koraalmuur waar natuurlijk ook veel vissen zwemmen. Vanaf een boot is de de duikplek Mushroom Forest te bereiken. Mushroom Forest is een populaire duiklocatie Zoals is af te leiden aan de naam, heeft het koraal zich gevormd tot paddenstoelen.

Bij Playa Porto Mari heb je een goed gebied waar gedoken kan worden. Dit gebied ook ook wel ‘The Valley’ genoemd. Het koraal bestaat uit twee gebieden waar je links of rechts omheen kan duiken. Er wordt geadviseerd om twee keer een duik te doen zodat je zeker weet dat je niks mist van het onderwaterleven. 

Nieuwsgierig naar duikscholen op Curaçao? Bekijk hieronder de duikscholen bij stranden op Curaçao!

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

 

 / 

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.