Emigreren naar Curaçao

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Het hele jaar door warm weer, een relaxte cultuur, heerlijk eten, wonen op Curaçao lijkt de droom, maar er komt heel wat bij kijken. Wat moet je weten en voorbereiden voordat je gaat emigreren naar Curaçao? Fun Curaçao vertelt het allemaal in deze blog.

Voorbereidingen

Als eerste is het belangrijk dat je een geldig paspoort hebt die niet binnen 6 maanden verloopt als je vertrekt naar Curaçao. Ook moet je je in je eigen land uitschrijven bij de gemeente waar je op dat moment woont. Belangrijk is ook om hier een bewijs van te vragen voordat je je gaat inschrijven op Curaçao.

Om in Curaçao te wonen en werken moet je in het bezit zijn van een verblijfsvergunning (officieel een Verklaring van Rechtswege). Om deze te krijgen moet je een aantal stappen ondernemen:

Verblijfsvergunning

Als eerste is het belangrijk dat je een geldige verblijfsvergunning hebt. Omdat Curaçao valt onder het Koninkrijk der Nederlanden, is het voor Nederlanders mogelijk 6 maanden op het eiland te verblijven als toerist zonder te werken9(!). Zodra je tijdelijk gaat werken op Curaçao of gaat wonen op Curaçao heb je een verklaring van rechtswege nodig. Deze bestaat uit:

  • Geboorteakte (niet ouder dan 6 maanden)
  • Kopie geldig paspoort
  • Bewijs burgerlijke staat (bij huwelijk de huwelijksakte, bij samenwonend de samenlevingsovereenkomst)
  • Betaalbewijs leges aan de overheid op Curaçao
  • Verklaring omtrent gedrag (niet ouder dan 3 maanden)
  • Werkgeversverklaring van jouw nieuwe baan op Curaçao. Heb je deze niet/nog niet? Dan heb je bewijs nodig dat je jezelf kan onderhouden (solvabiliteitsverklaring).

Handig om te weten: Met het hele gezin naar Curaçao? Als je kinderen hebt die mee emigreren, moet je het bewijs hebben van een inschrijving of aanmelding van een school op Curaçao. Alle kosten die aan een verblijfsvergunning verbonden zitten zijn even duur voor volwassenen als voor kinderen. De kosten kunnen dan ook hoger oplopen dan je zou verwachten.

Vliegtuig naar Curaçao

Wonen op Curaçao

Als je op Curaçao gaat wonen kan een huisvesting natuurlijk niet onderbreken. Je kunt ervoor kiezen om een paar maanden een huis te huren. Zo kan je rustig rondkijken in welke buurt je wilt wonen en wie weet komt jouw droomhuis in deze periode te koop te staan!

Als je gaat emigreren naar Curaçao is het ook handig om jezelf te integreren met de lokale bevolking. Leer hier de basis woorden en zinnen in het Papiaments. Meer weten over de cultuur op Curaçao? Lees dat in deze blog!

Bedrijf starten op Curaçao

Emigreren naar Curaçao en je eigen bedrijf oprichten? Dit is zeker ook een mogelijkheid om jouw nieuwe leven op Curaçao te starten. Curaçao stimuleert bedrijven uit het buitenland juist om een onderneming op te richten. Dit doen ze door een laag belastingbeleid te hanteren. Ook voor het starten van een onderneming zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Let goed op welke vergunningen je nodig hebt om jouw bedrijf op te starten. Het kan even duren voordat alles rond is.
  • Nieuwe ondernemers vanuit het buitenland hebben een voordeel dat ze van harte welkom zijn. Er zijn een aantal bedrijfsvormen op Curaçao die een gunstige financiële regeling hebben. Zorg dat je weet waar jouw bedrijf onder valt en waar jij en Curaçao het meeste voordeel uit halen.
  • Een Curaçaose bankrekening kan niet zomaar worden geopend. Om witwassen en andere criminele praktijken te voorkomen, zijn er strenge regels verbonden aan het openen van een nieuwe rekening op het eiland.

Handig om te weten: Curaçao heeft een goede ligging voor internationale zaken met het Caribisch gebied, Noord- en Zuid Amerika. Door de haven en vliegveld zijn deze landen goed te bereiken. Een zaken trip naar Miami klinkt ook niet verkeerd.

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.