Is Curacao expensive?

 • Home
 • Is Curacao expensive?

Is Curacao expensive?

Fun Curaçao

Een veel gestelde vraag, hoe duur is Curaçao?

Curaçao is een prachtig vakantiebestemming, maar het is niet goedkoop. De kosten van accommodation, eten en activiteiten zijn vaak hoger dan in andere landen. Ook de kosten voor het vliegticket naar Curaçao zijn vaak duurder dan naar andere bestemmingen. Als je op zoek bent naar een betaalbare vakantie, is Curaçao waarschijnlijk niet de beste optie. Maar er zijn natuurlijk ook low budget opties op het eiland te vinden. 

Je kunt over het algemeen de prijzen op Curaçao met Nederland vergelijken, op sommige vlakken iets duurder en andere iets goedkoper. Als je naar de toeristische plekken van het eiland gaat liggen de prijzen logischerwijs hoger dan de lokale plekjes maar je kunt dit leuk combineren in Curaçao. Je kunt Curaçao zo duur en zo goedkoop maken als je wilt. 

Bespaartips op Curaçao

 1. Boodschappen zijn over het algemeen duur op Curaçao omdat er veel producten geïmporteerd moeten worden. De duurste supermarkt van het eiland  is de Albert Heijn die heet op Curaçao ”Van den Tweel” als je op je uitgaven wilt letten vermijd dan deze supermarkt en ga naar; Centrum, Vreugdenhil of naar een van de vele Chinese supermarktjes. 
 2. Go to de gratis strandjes toe! Op Curaçao moet je vaak entree voor het strand + je bedje betalen. Voor gratis toegang kun je naar de volgende strandjes gaan:
  • Daaibooi
  • Santa Cruz
  • Playa Kalki
  • Marie Pampoen
  • Grote Knip
  • Kleine Knip
  • Playa Forti
  • Playa Lagun
 3. Ga de happy hours af! Op Curaçao is er elke dag wel ergens een happy hour dus hou deze goed in de gaten! Dit scheelt echt in je portemonnee. Check onze evenementen en happy hour agenda!
 4. Ga uiteten bij lokale restaurantjes of naar truki pan’s, dit scheelt vaak veel geld en het is ook nog eens super lekker en leuk om een beetje in de Antilliaanse cultuur te duiken, toch? Tip: Zin in pasta? Ga op Dinsdag naar ”viva la pasta” avond bij restaurant De Heeren, hier geniet je voor 10 euro van een groot bord vol heerlijke pasta.
 5.  Boek je vakantie vroeg van te voren, dit scheelt meestal ook veel geld!

Wat heeft Curaçao te bieden?

Curaçao heeft veel te bieden. Er zijn veel prachtige strandenkleurrijke straatkunst, a levendige nachtleven, een ruim aanbod aan watersportactiviteiten, verschillende winkelcentra, heel veel eetgelegenheden, veel historische gebouwen, museums en nog veel meer. Het eiland biedt ook veel mogelijkheden voor het verkennen van de onderwaterwereld, waaronder het snorkelen, duiken en kajakken. Er zijn veel verschillende tours deze kun je boeken via Fun Curaçao, waaronder jeep- en wandeltours, boottochten naar klein Curaçao en meer.|

More information

Kijk voor meer informatie over Curaçao op Fun Curaçao. Nog vragen? Stel deze online via de chatfunctie op de website! 

FAQ Curaçao

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments. Papiaments is een mengelmoes van heel veel talen; Portugees, Spaans, Nederlands, Frans, Engels & Afrikaans. 

Lekker makkelijk dus! Je kunt gewoon Nederlands spreken op vakantie!

Yes boodschappen in Curaçao zijn zelfs duurder dan in Nederland. Je kunt het beste de Albert Heijn (Van den Tweel) vermijden en naar de goedkopere supermarkten zoals; Mangusa, Vreugdenhil and Centrum gaan. Producten op Curaçao zijn zo duur omdat er veel geïmporteerd moet worden, vlees is over het algemeen wel een stuk goedkoper dan in Nederland. 

Over het algemeen is Curaçao veilig voor toeristen, er zijn natuurlijk altijd bepaalde wijken die je beter kunt vermijden en je kunt beter niet met je dure spullen te koop lopen maar dat is op veel plekken in Europa ook het geval. Tip; heb je een rental car? Laat dan geen spullen in je auto achter en doe altijd een extra stuurslot op je autostuur, dit om diefstal te voorkomen. 

Curaçao is het prefecte eiland als jij van een feestje houd. Hieronder een lijstje van plekken waar je wekelijks terecht kunt voor een avondje feesten met een DJ en happy hour. 

Je hebt 2 hoofd toeristische plekken, hier zijn veel hotels en resorts gebouwd en daar kun je veel Beach clubs, winkeltjes en restaurants vinden. Dit zijn Jan Thiel Beach en Mambo Beach

Fun Curaçao
Fun Curacao App

Fun Curacao App

Scan directly with your mobile

Download the app

 

 / 

Fun Curaçao


Send Message

My favorites

Fun Curaçao
Fun Curaçao

Why book this rental vehicle through Fun Curaçao?

Fun Curaçao
Fun Curaçao

Why book this accommodation through Fun Curaçao?

Fun Curaçao
Fun Curaçao

Why book this tour or activity through Fun Curaçao?

OPEN IN APP

Fun Curaçao
How was your experience?

Your review is greatly appreciated by all users of Fun Curaçao, thank you very much for this!

Accommodation, rental vehicles, tours & activities can only be reviewed by guests who have booked and paid for this through Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Submit photo & video

Have you taken awesome photos and/or beautiful (drone) videos during a booked tour or activity at Fun Curaçao, or perhaps of a wonderful day at the beach? 

You can use this for a review to leave behind on Fun Curaçao.

In addition, you can easily submit your images, so that your photos and / or videos are seen on the Socials of Caribbean Fun! 

Fun Curaçao
Search through all items
Download the app
Scan the Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Submit footage

You or your Social Media account will be mentioned when your images are posted by Carbisch Fun! 

You can upload a maximum of 20 files of 128 MB per file. Larger files? Then use the free tool from WeTransfer, with the e-mail info@funcuracao.com.