¿Es caro Curazao?

¿Es caro Curazao?

Fun Curaçao

Een veel gestelde vraag, hoe duur is Curaçao?

Curaçao is een prachtig vakantiebestemming, maar het is niet goedkoop. De kosten van alojamiento, eten en activiteiten zijn vaak hoger dan in andere landen. Ook de kosten voor het vliegticket naar Curaçao zijn vaak duurder dan naar andere bestemmingen. Als je op zoek bent naar een betaalbare vakantie, is Curaçao waarschijnlijk niet de beste optie. Maar er zijn natuurlijk ook low budget opties op het eiland te vinden. 

Je kunt over het algemeen de prijzen op Curaçao met Nederland vergelijken, op sommige vlakken iets duurder en andere iets goedkoper. Als je naar de toeristische plekken van het eiland gaat liggen de prijzen logischerwijs hoger dan de lokale plekjes maar je kunt dit leuk combineren in Curaçao. Je kunt Curaçao zo duur en zo goedkoop maken als je wilt. 

Bespaartips op Curaçao

 1. Boodschappen zijn over het algemeen duur op Curaçao omdat er veel producten geïmporteerd moeten worden. De duurste supermarkt van het eiland  is de Albert Heijn die heet op Curaçao ”Van den Tweel” als je op je uitgaven wilt letten vermijd dan deze supermarkt en ga naar; Centrum, Vreugdenhil of naar een van de vele Chinese supermarktjes. 
 2. Ir de gratis strandjes toe! Op Curaçao moet je vaak entree voor het strand + je bedje betalen. Voor gratis toegang kun je naar de volgende strandjes gaan:
  • Daaibooi
  • Santa Cruz
  • Playa Kalki
  • María Pampoen
  • Grote Knip
  • Pequeño corte
  • Playa Forti
  • Playa Lagun
 3. Ga de horas felices af! Op Curaçao is er elke dag wel ergens een hora feliz dus hou deze goed in de gaten! Dit scheelt echt in je portemonnee. Check onze evenementen en happy hour agenda!
 4. Ga uiteten bij lokale restaurantjes of naar truki pan’s, dit scheelt vaak veel geld en het is ook nog eens super lekker en leuk om een beetje in de Antilliaanse cultuur te duiken, toch? Tip: Zin in pasta? Ga op Dinsdag naar ”viva la pasta” avond bij restaurant De Heeren, hier geniet je voor 10 euro van een groot bord vol heerlijke pasta.
 5.  Boek je vakantie vroeg van te voren, dit scheelt meestal ook veel geld!

Wat heeft Curaçao te bieden?

Curaçao heeft veel te bieden. Er zijn veel prachtige strandenkleurrijke straatkunst, een levendige nachtleven, een ruim aanbod aan watersportactiviteiten, verschillende winkelcentra, heel veel eetgelegenheden, veel historische gebouwen, museos en nog veel meer. Het eiland biedt ook veel mogelijkheden voor het verkennen van de onderwaterwereld, waaronder het snorkelen, duiken en kajakken. Er zijn veel verschillende tours deze kun je boeken via Fun Curaçao, waaronder jeep- en wandeltours, boottochten naar klein Curaçao en meer.|

Más información

Kijk voor meer informatie over Curaçao op Fun Curaçao. Nog vragen? Stel deze online via de chatfunctie op de website! 

FAQ Curaçao

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments. Papiaments is een mengelmoes van heel veel talen; Portugees, Spaans, Nederlands, Frans, Engels & Afrikaans. 

Lekker makkelijk dus! Je kunt gewoon Nederlands spreken op vakantie!

boodschappen in Curaçao zijn zelfs duurder dan in Nederland. Je kunt het beste de Albert Heijn (Van den Tweel) vermijden en naar de goedkopere supermarkten zoals; Mangusa, Vreugdenhil y Centrum gaan. Producten op Curaçao zijn zo duur omdat er veel geïmporteerd moet worden, vlees is over het algemeen wel een stuk goedkoper dan in Nederland. 

Over het algemeen is Curaçao veilig voor toeristen, er zijn natuurlijk altijd bepaalde wijken die je beter kunt vermijden en je kunt beter niet met je dure spullen te koop lopen maar dat is op veel plekken in Europa ook het geval. Tip; heb je een coche de alquiler? Laat dan geen spullen in je auto achter en doe altijd een extra stuurslot op je autostuur, dit om diefstal te voorkomen. 

Curaçao is het prefecte eiland als jij van een feestje houd. Hieronder een lijstje van plekken waar je wekelijks terecht kunt voor een avondje feesten met een DJ en happy hour. 

Je hebt 2 hoofd toeristische plekken, hier zijn veel hotels en resorts gebouwd en daar kun je veel Beach clubs, winkeltjes en restaurants vinden. Dit zijn Jan Thiel Beach en Playa Mambo

Fun Curaçao
Aplicación divertida de Curazao

Aplicación divertida de Curazao

Escanea directamente con tu móvil

Descarga la aplicación

 

 / 

Fun Curaçao


Enviar mensaje

Mis favoritos

Fun Curaçao
Fun Curaçao

¿Por qué reservar este vehículo de alquiler a través de Fun Curaçao?

Fun Curaçao
Fun Curaçao

¿Por qué reservar este alojamiento a través de Fun Curaçao?

Fun Curaçao
Fun Curaçao

¿Por qué reservar este tour o actividad a través de Fun Curaçao?

ABRIR EN LA APLICACIÓN

Fun Curaçao
¿Cómo fue tu experiencia?

Tu reseña es muy apreciada por todos los usuarios de Fun Curaçao, ¡muchas gracias por esto!

El alojamiento, los vehículos de alquiler, los tours y las actividades solo pueden ser revisados ​​por huéspedes que hayan reservado y pagado a través de Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Enviar foto y video

¿Ha tomado fotos impresionantes y/o hermosos videos (drones) durante un tour o actividad reservados en Fun Curaçao, o tal vez de un maravilloso día en la playa? 

Puedes usar esto para un reseña para dejar atrás en Fun Curaçao.

Además, puedes enviar fácilmente tus imágenes, para que tus fotos y/o videos se vean en las Redes Sociales de Caribbean Fun! 

Fun Curaçao
Buscar en todos los elementos
Descarga la aplicación
Escanea la aplicación Fun Curaçao
Fun Curaçao
Enviar metraje

Usted o su cuenta de redes sociales serán mencionados cuando Carbisch Fun publique sus imágenes. 

Puede cargar un máximo de 20 archivos de 128 MB por archivo. ¿Archivos más grandes? A continuación, utilice la herramienta gratuita de Transferimos, con el correo electrónico info@funcuracao.com.