Le centre de Willemstad

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Aperçu du contenu

Willemstad is dé grote stad en de hoofdstad op Curaçao. Het centrum van Willemstad is het hart van Curaçao waar veel leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn. Ook een wandeling door het centrum is al de moeite waard! Aan alle kanten zijn mooie muurschilderingen te vinden. Lees in deze blog alle hoogtepunten van het centrum van Willemstad!

Pontjesbrug

Pontjesbrug Curaçao

Midden in het centrum van Willemstad staat de Pontjesbrug. De Pontjesbrug verbindt de wijken Punda en Otrobanda. De pontjesbrug wordt ook wel de ‘Koningin Emmabrug’ genoemd en is in vergelijking met de ‘Koningin Julianabrug’ er tegenover, een hele kleine brug. Maar zeker niet minder mooi! Vooral in de avonduren is de Pontjesbrug prachtig om naar de kijken vanwege de verschillende kleuren lampjes die voor veel sfeer zorgen. Maak een leuke avondwandeling of pak een van de terrasjes die bij de Pontjesbrug te vinden zijn.

Bon à savoir: De pontjesbrug gaat zijwaarts open voor boten die van de zee naar de haven moeten en andersom. Het is mogelijk om op de brug te staan als deze open gaat!

UNESCO wijken

Handelskade Curaçao

Een van de meest gefotografeerde plekken op Curaçao zijn de UNESCO wijken met in het bijzonder de handelskade in de wijk Punda. De handelskade ligt langs de Pontjesbrug en de gekleurde gebouwen zorgen voor een gezellige uitstraling die iedereen in een goede mood zal brengen. De andere wijken zijn Pietermaai, Scharloo en Otrobanda.

Kunstroute

De wijken Punda, Pietermaai, Scharloo en Otrobanda staan niet voor niks op de werelderfgoed lijst. In alle wijken zijn muurschilderingen die met een leuke kunstroute te bezichtigen zijn. Kijk je ogen uit en ontdek het centrum van Willemstad op een leuke manier.

Bon à savoir: Elk jaar wordt op Curaçao het Kaya Kaya Street Festival gevierd. Het festival vindt plaats in Otrobanda en staat in het teken van kunst (muurschilderingen), muziek, eten en cultuur. Als je op Curaçao bent wanneer het festival plaatsvindt, is dit zeker de moeite waard!

 

 / 

Fun Curaçao

Envoyer le message

Mes favoris

OUVRIR DANS L'APPLICATION

Fun Curaçao
Comment était votre expérience?

Votre avis est très apprécié par tous les utilisateurs de Fun Curaçao, merci beaucoup pour cela !

L'hébergement, les véhicules de location, les visites et les activités ne peuvent être évalués que par les clients qui ont réservé et payé via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Soumettre photo et vidéo

Avez-vous pris de superbes photos et/ou de belles vidéos (drones) lors d'une visite ou d'une activité réservée à Fun Curaçao, ou peut-être d'une merveilleuse journée à la plage ? 

Vous pouvez l'utiliser pour un avis à laisser sur Fun Curaçao.

De plus, vous pouvez facilement soumettre vos images, afin que vos photos et/ou vidéos soient vues sur les Socials de Caribbean Fun ! 

Fun Curaçao
Rechercher dans tous les articles
Téléchargez l'application
Scannez l'application Fun Curaçao
Fun Curaçao
Soumettre des images

Vous ou votre compte de médias sociaux serez mentionnés lorsque vos images seront publiées par Carbisch Fun ! 

Vous pouvez télécharger un maximum de 20 fichiers de 128 Mo par fichier. Fichiers plus volumineux ? Utilisez ensuite l'outil gratuit de WeTransfer, avec l'e-mail info@funcuracao.com.