Top 5 des sites de plongée à Curaçao

  • Maison
  • Top 5 des sites de plongée à Curaçao

Top 5 des sites de plongée à Curaçao

Fun Curaçao

Onderwaterwereld van Curaçao

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de onderwaterwereld van Curaçao is adembenemend! En wat is nou een beter manier om deze te ontdekken dan door te duiken? Curaçao heeft veel duikplekken met allemaal een unieke omgeving. Op deze manier voelt een nieuwe duik nooit het zelfde! Bekijk het koraal en de onderwaterdieren van dichtbij en waan je in een compleet nieuwe wereld. Dit zijn de top 5 duikplekken op Curaçao:

De naam zegt het al, een deel van het koraal lijken op paddenstoelen. Door de unieke vormen en vele kleuren is dit gegarandeerd een mooie duik. In tegenstelling tot de meeste duikspots op Curaçao, is Mushroom forest alleen per boot te bereiken

Een van de mooiste koraalwanden van Curaçao is te vinden bij Director’s Bay. Daal langzaam naar beneden met aan je linkerkant geweldig koraal en vele vissen. 

Een van de beste duikspots van het eiland is te vinden bij Playa Porto Mari. Het gebied bestaat uit twee riffen waar tussendoor en omheen gezwommen kan worden. Om beide kanten te zien zijn twee duiken nodig. 

Bij het meest Westerse strand van het eiland is de duikhotspot Alice in Wonderland te vinden. Deze naam is gegeven door alle kleuren vissen en koraal die er rondzwemmen. 

Een ‘must see’ plek op curacao is de Tugboat. Ook voor snorkelaars is de boot erg goed te zien. Omdat de boot al 30 jaar op de bodem ligt, is er veel koraal opgegroeid. 

Duiken op Curaçao zonder duikbrevet

Iedereen die recreatief wilt duiken op Curaçao heeft een duikbrevet nodig. Als je je duikbrevet (nog) niet hebt gehaald, kan je wel een plongée d'initiation doen. Bij een introductieduik kan je onder begeleiding van een ervaren duiker toch meemaken wat er in de zee allemaal te beleven is. Door het doen van een introductieduik maak je kennis met duikuitrusting en kan je beslissen of je door wilt gaan voor je duikbrevet. 

Obtenir une licence de plongée

Het halen van je duikbrevet kan op zo goed als alle duikscholen op Curaçao. Je hebt ongeveer 6 fysieke lessen nodig. Naast de fysieke lessen is het verplicht een theorie examen te halen. Om een geldig duikbrevet te hebben is het belangrijk dat deze behaald wordt bij een gecertificeerde duikschool. Zo goed als alle duikscholen op Curaçao hebben een wereldwijd erkende certificering. De kosten voor een duikbrevet worden eenmalig betaald en bij het behalen van het brevet is deze de rest van jouw leven geldig!

 

 / 

Fun Curaçao

Envoyer le message

Mes favoris

OUVRIR DANS L'APPLICATION

Fun Curaçao
Comment était votre expérience?

Votre avis est très apprécié par tous les utilisateurs de Fun Curaçao, merci beaucoup pour cela !

L'hébergement, les véhicules de location, les visites et les activités ne peuvent être évalués que par les clients qui ont réservé et payé via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Soumettre photo et vidéo

Avez-vous pris de superbes photos et/ou de belles vidéos (drones) lors d'une visite ou d'une activité réservée à Fun Curaçao, ou peut-être d'une merveilleuse journée à la plage ? 

Vous pouvez l'utiliser pour un avis à laisser sur Fun Curaçao.

De plus, vous pouvez facilement soumettre vos images, afin que vos photos et/ou vidéos soient vues sur les Socials de Caribbean Fun ! 

Fun Curaçao
Rechercher dans tous les articles
Téléchargez l'application
Scannez l'application Fun Curaçao
Fun Curaçao
Soumettre des images

Vous ou votre compte de médias sociaux serez mentionnés lorsque vos images seront publiées par Carbisch Fun ! 

Vous pouvez télécharger un maximum de 20 fichiers de 128 Mo par fichier. Fichiers plus volumineux ? Utilisez ensuite l'outil gratuit de WeTransfer, avec l'e-mail info@funcuracao.com.