Grotten van Hato

De Curaçao Hato-grot ligt aan de noordkant van het eiland en op slechts 4 minuten rijden of 12 minuten lopen van de internationale luchthaven van Curaçao, Hato.

De Hato-grot is meer dan 300.000 jaar oud en is de grootste en meest prominente grot op het eiland. Sinds 1991 was de Hato-grot officieel open voor het publiek na een intensieve opwaardering door de regering van Curaçao om het te voet toegankelijk te maken. Tegenwoordig kan de Curaçao Hato-grot worden beschouwd als de mooiste en meest publieksvriendelijke grot van het eiland.

Curaçao is gevormd in in hoogte oplopende lagen, die ‘terrassen’ worden genoemd. Terwijl de meeste grotten te vinden zijn op het tweede terras, is de Hato-grot uniek te vinden op het derde terras van het eiland. Dus om de ingang van deze unieke kalkstenen grot op de bovenverdieping te bereiken, moet je 49 treden omhoog lopen. Dit klinkt misschien als veel, maar het is echt heel goed te doen! En eenmaal boven word je beloond met een prachtig weids uitzicht over de omgeving en een lekker koel briesje.

Eenmaal in de grot is het gemakkelijk lopen op een glad verhard pad, volledig verlicht, met beperkte stappen. De trappen en paden zijn bekleed met leuningen voor extra ondersteuning en veiligheid. De grot bestaat uit zeekoraalkalksteen, dat zich gedurende miljoenen jaren heeft opgehoopt en nadat de zeespiegel was gedaald, werd blootgesteld aan atmosferische corrosie en karstprocessen.

Het park

Geniet na een bezoek aan de Hato Caves van het park! Bezoek onze cactustuin, of loop de Indian Trail waar je kennis kunt maken met de flora en fauna van Curaçao en de Indiase rotstekeningen in de rotsen kunt zien, naar schatting minstens 1500 jaar oud. Het park en het parcours zijn beide goed toegankelijk voor volwassenen, kinderen en zelfs rolstoelen, aangezien het pad mooi geasfalteerd is.

Video


Scan of download de QR code van deze hotspot

Deel jouw ervaring en laat een review achter

Reviews

Plaats een review

Stuur een reactie op een review

Rapporteer dit item

Jouw rapportage is verzonden, hartelijk dank hiervoor.

Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang.

Dit is privé en wordt niet gedeeld met de beheerder van het item.

Planner

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Sollicitatieformulier

Claim jouw item bij Fun Curaçao

Fun Curaçao
Fun Curaçao

Waarom dit huurvoertuig reserveren via Fun Curaçao?

Fun Curaçao
Fun Curaçao

Waarom deze accommodatie reserveren via Fun Curaçao?

Fun Curaçao
Fun Curaçao

Waarom deze tour of activiteit reserveren via Fun Curaçao?

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.