Grotten van Hato

  • Belevingen
  • Cultuur & Historie
  • Grotten
De Curaçao Hato-grot ligt aan de noordkant van het eiland en op slechts 4 minuten rijden of 12 minuten lopen van de internationale luchthaven van Curaçao, Hato.

De Hato-grot is meer dan 300.000 jaar oud en is de grootste en meest prominente grot op het eiland. Sinds 1991 was de Hato-grot officieel open voor het publiek na een intensieve opwaardering door de regering van Curaçao om het te voet toegankelijk te maken. Tegenwoordig kan de Curaçao Hato-grot worden beschouwd als de mooiste en meest publieksvriendelijke grot van het eiland.

Curaçao is gevormd in in hoogte oplopende lagen, die ‘terrassen’ worden genoemd. Terwijl de meeste grotten te vinden zijn op het tweede terras, is de Hato-grot uniek te vinden op het derde terras van het eiland. Dus om de ingang van deze unieke kalkstenen grot op de bovenverdieping te bereiken, moet je 49 treden omhoog lopen. Dit klinkt misschien als veel, maar het is echt heel goed te doen! En eenmaal boven word je beloond met een prachtig weids uitzicht over de omgeving en een lekker koel briesje.

Eenmaal in de grot is het gemakkelijk lopen op een glad verhard pad, volledig verlicht, met beperkte stappen. De trappen en paden zijn bekleed met leuningen voor extra ondersteuning en veiligheid. De grot bestaat uit zeekoraalkalksteen, dat zich gedurende miljoenen jaren heeft opgehoopt en nadat de zeespiegel was gedaald, werd blootgesteld aan atmosferische corrosie en karstprocessen.

Het park

Geniet na een bezoek aan de Hato Caves van het park! Bezoek onze cactustuin, of loop de Indian Trail waar je kennis kunt maken met de flora en fauna van Curaçao en de Indiase rotstekeningen in de rotsen kunt zien, naar schatting minstens 1500 jaar oud. Het park en het parcours zijn beide goed toegankelijk voor volwassenen, kinderen en zelfs rolstoelen, aangezien het pad mooi geasfalteerd is.

Video


Scan of download de QR code van deze hotspot

Deel jouw ervaring en laat een review achter

Deel jouw ervaring

Stuur een reactie op een review

Jouw rapportage is verzonden, hartelijk dank hiervoor.

Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang.

Geef aan waarom je dit item meldt. Meldingen gebeuren privé en worden niet gedeeld met de aanbieder hiervan.

Planner

 

 / 

 

 / 

Automatisch vertalen

Vertaal automatisch alle titels, beschrijvingen en recensies naar Nederlands.
Titels van vermeldingen
Beschrijvingen van vermeldingen
Recensies, berichten en profielinformatie

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Sollicitatieformulier

Item toevoegen

Accommodatie

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuig

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tour of Activiteit

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenement

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Waar ben je naar op zoek?
Download de App
Scan voor de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.