Het centrum van Willemstad

Terug naar Blogs

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Willemstad is dé grote stad en de hoofdstad op Curaçao. Het centrum van Willemstad is het hart van Curaçao waar veel leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn. Ook een wandeling door het centrum is al de moeite waard! Aan alle kanten zijn mooie muurschilderingen te vinden. Lees in deze blog alle hoogtepunten van het centrum van Willemstad!

Pontjesbrug

Pontjesbrug Curaçao

Midden in het centrum van Willemstad staat de Pontjesbrug. De Pontjesbrug verbindt de wijken Punda en Otrobanda. De pontjesbrug wordt ook wel de ‘Koningin Emmabrug’ genoemd en is in vergelijking met de ‘Koningin Julianabrug’ er tegenover, een hele kleine brug. Maar zeker niet minder mooi! Vooral in de avonduren is de Pontjesbrug prachtig om naar de kijken vanwege de verschillende kleuren lampjes die voor veel sfeer zorgen. Maak een leuke avondwandeling of pak een van de terrasjes die bij de Pontjesbrug te vinden zijn.

Leuk om te weten: De pontjesbrug gaat zijwaarts open voor boten die van de zee naar de haven moeten en andersom. Het is mogelijk om op de brug te staan als deze open gaat!

UNESCO wijken

Handelskade Curaçao

Een van de meest gefotografeerde plekken op Curaçao zijn de UNESCO wijken met in het bijzonder de handelskade in de wijk Punda. De handelskade ligt langs de Pontjesbrug en de gekleurde gebouwen zorgen voor een gezellige uitstraling die iedereen in een goede mood zal brengen. De andere wijken zijn Pietermaai, Scharloo en Otrobanda.

Kunstroute

De wijken Punda, Pietermaai, Scharloo en Otrobanda staan niet voor niks op de werelderfgoed lijst. In alle wijken zijn muurschilderingen die met een leuke kunstroute te bezichtigen zijn. Kijk je ogen uit en ontdek het centrum van Willemstad op een leuke manier.

Leuk om te weten: Elk jaar wordt op Curaçao het Kaya Kaya Street Festival gevierd. Het festival vindt plaats in Otrobanda en staat in het teken van kunst (muurschilderingen), muziek, eten en cultuur. Als je op Curaçao bent wanneer het festival plaatsvindt, is dit zeker de moeite waard!

 

 / 

 

 / 

Automatisch vertalen

Vertaal automatisch alle titels, beschrijvingen en recensies naar Nederlands.
Titels van vermeldingen
Beschrijvingen van vermeldingen
Recensies, berichten en profielinformatie

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodatie

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuig

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tour of Activiteit

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenement

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Waar ben je naar op zoek?
Download de App
Scan voor de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.