Introductieduik op Curaçao

  • Home
  • Introductieduik op Curaçao

Introductieduik op Curaçao

Fun Curaçao

Introductieduik op Curaçao

Altijd al willen leren duiken? Kies voor een introductieduik op Curaçao!

Curaçao heeft een adembenemende onderwaterwereld. Er zijn veel prachtige en bekende plekken om te duiken op Curaçao waar je versteld van zal staan! Maak het zelf mee door met je eigen ogen  de kleurrijke vissen en koralen te spotten en laat je gewichtloos zweven in het helder blauwe Caribische water. Ervaar de vrijheid die je onder water zult beleven. Op een snelle, eenvoudige en veilige manier kun jij een ervaring rijker zijn!

Introductie duiken zijn speciaal ontworpen voor mensen die nog nooit gedoken hebben. Het is de perfecte manier om op een relaxte manier kennis te maken met duiken. Nieuwsgierig? Dan kun je door een introductieduik erachter komen of duiken iets voor jou is! Je zit dus niet gebonden aan een meerdaagse cursus. Op onze website vind je een mooi overzicht van alle duikscholen die een introductieduik aanbieden.

Kom via een introductieduik erachter of duiken iets voor jou is!

  • De perfecte manier om op een rustig tempo kennis te maken met duiken en te zien of dit jouw nieuwe passie kan worden
  • Professionele begeleiding
  • Keuze uit verschillende duikscholen bij jou in de buurt
  • Inclusief theorie gedeelte over al het duikmateriaal
  • Uitleg van oefeningen en hoe je moet communiceren onder water

Zin om de mooie onderwaterwereld van Curaçao te ontdekken? Bekijk direct het aanbod van introductieduiken op Curaçao en beleef een ervaring de je nooit zal vergeten!

Huuritems

Ontdek de populairste duikplaatsen van Curaçao

Playa Kalki (Alice in Wonderland)

Playa Kalki, ook wel Alice in Wonderand genoemd, is een van de mooiste duiklocaties op Curaçao. ‘Kalki’ betekent kalksteen in het Papiamento en verwijst naar de kalksteen in de kliffen. Je zult vaak andere duikers treffen op dit strand omdat Playa Kalki behoort tot de top-10 duiklocaties van het eiland.

Het vergt ongeveer 3 minuten om de koraalwand, die een verval van 18 meter heeft, te bereiken. Het zicht onder water is ongeveer 30 meter diep. Je zult hier veel grote koraalformaties en kleurrijke vissen tegenkomen. Ook heb je kans om wat grotere vissen, roggen, schildpadden, een haaitje of zelfs dolfijnen te zien omdat het vlak naast de ruwe noordkant van het eiland ligt.

Mushroom Forest & The Cave

Deze duikspot is super populair en word vaak gecombineerd met een bezoekje aan de Blauwe Kamer. Beide plaatsen zijn unieke locaties. Je verdwaalt in de koraalformaties die uitgegroeid zijn tot paddenstoelen, vandaar de naam Mushroom Forest. Je zult geregeld scholen van vissen aantreffen en er is een kans dat je een verpleegsterhaai hier spot.

De Blauwe Kamer wordt door lokalen ook wel Boka Fluit genoemd. De lucht die uit de grot wordt geduwd door de golfslag maakt een fluitend geluid.

Porti Mari The Valley

The Valley is een uitgestrekt dubbel rif waar het aan de linkerkant totaal anders is dan aan de rechterkant. Uniek en divers! Hierdoor wordt er meestal twee keer gedoken omdat allebeide plekken de moeite waard zijn. Doordat het water zo helder is kun je in deze spectaculaire rif passerende schildpadden en pijlstaartroggen bewonderen. Heel veel verschillende kleurige koraalvissen en murenen zwemmen hier tussen het uitbundige koraal en soms spot je zelfs kleine verpleegsterhaaien.

Superior Producer

Dit Nederlandse scheepswrak is een van de mooiste in het Caribisch gebied. Het ligt op ruim 30 meter diep waar veel rifvissen, barracuda’s en tandbaarzen zijn te zien. In bijna 40 jaar tijd is het wrak geheel begroeid geraakt met verschillende soorten koraal, anemonen en sponzen. Vanaf Piscadera is het zo’n 10 minuten zwemmen.

Tugboat

De sleepboot Tugboat zonk 30 jaar geleden aan de zuidoostkant van Caracasbaai. Voor snorkelaars is dit ook een leuke plek omdat de boot maar op vijf meter diepte ligt. Murenen, trompetvissen, engelvissen en kokerkoraal kun je vinden bij de boot. Drie minuten van Tugboat af ligt een steile wand van zo’n 30 meter diep waar je scholen vissen ziet zwemmen. Onder de aanlegsteiger kun je ook nog een kijkje nemen.

 

 / 

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.