Is Curaçao duur?

 • Home
 • Is Curaçao duur?

Is Curaçao duur?

Fun Curaçao

Een veel gestelde vraag, hoe duur is Curaçao?

Curaçao is een prachtig vakantiebestemming, maar het is niet goedkoop. De kosten van accommodatie, eten en activiteiten zijn vaak hoger dan in andere landen. Ook de kosten voor het vliegticket naar Curaçao zijn vaak duurder dan naar andere bestemmingen. Als je op zoek bent naar een betaalbare vakantie, is Curaçao waarschijnlijk niet de beste optie. Maar er zijn natuurlijk ook low budget opties op het eiland te vinden. 

Je kunt over het algemeen de prijzen op Curaçao met Nederland vergelijken, op sommige vlakken iets duurder en andere iets goedkoper. Als je naar de toeristische plekken van het eiland gaat liggen de prijzen logischerwijs hoger dan de lokale plekjes maar je kunt dit leuk combineren in Curaçao. Je kunt Curaçao zo duur en zo goedkoop maken als je wilt. 

Bespaartips op Curaçao

 1. Boodschappen zijn over het algemeen duur op Curaçao omdat er veel producten geïmporteerd moeten worden. De duurste supermarkt van het eiland  is de Albert Heijn die heet op Curaçao ”Van den Tweel” als je op je uitgaven wilt letten vermijd dan deze supermarkt en ga naar; Centrum, Vreugdenhil of naar een van de vele Chinese supermarktjes. 
 2. Ga naar de gratis strandjes toe! Op Curaçao moet je vaak entree voor het strand + je bedje betalen. Voor gratis toegang kun je naar de volgende strandjes gaan:
  • Daaibooi
  • Santa Cruz
  • Playa Kalki
  • Marie Pampoen
  • Grote Knip
  • Kleine Knip
  • Playa Forti
  • Playa Lagun
 3. Ga de happy hours af! Op Curaçao is er elke dag wel ergens een happy hour dus hou deze goed in de gaten! Dit scheelt echt in je portemonnee. Check onze evenementen en happy hour agenda!
 4. Ga uiteten bij lokale restaurantjes of naar truki pan’s, dit scheelt vaak veel geld en het is ook nog eens super lekker en leuk om een beetje in de Antilliaanse cultuur te duiken, toch? Tip: Zin in pasta? Ga op Dinsdag naar ”viva la pasta” avond bij restaurant De Heeren, hier geniet je voor 10 euro van een groot bord vol heerlijke pasta.
 5.  Boek je vakantie vroeg van te voren, dit scheelt meestal ook veel geld!

Wat heeft Curaçao te bieden?

Curaçao heeft veel te bieden. Er zijn veel prachtige strandenkleurrijke straatkunst, een levendige nachtleven, een ruim aanbod aan watersportactiviteiten, verschillende winkelcentra, heel veel eetgelegenheden, veel historische gebouwen, musea en nog veel meer. Het eiland biedt ook veel mogelijkheden voor het verkennen van de onderwaterwereld, waaronder het snorkelen, duiken en kajakken. Er zijn veel verschillende tours deze kun je boeken via Fun Curaçao, waaronder jeep- en wandeltours, boottochten naar klein Curaçao en meer.|

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Curaçao op Fun Curaçao. Nog vragen? Stel deze online via de chatfunctie op de website! 

FAQ Curaçao

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments. Papiaments is een mengelmoes van heel veel talen; Portugees, Spaans, Nederlands, Frans, Engels & Afrikaans. 

Lekker makkelijk dus! Je kunt gewoon Nederlands spreken op vakantie!

Ja boodschappen in Curaçao zijn zelfs duurder dan in Nederland. Je kunt het beste de Albert Heijn (Van den Tweel) vermijden en naar de goedkopere supermarkten zoals; Mangusa, Vreugdenhil en Centrum gaan. Producten op Curaçao zijn zo duur omdat er veel geïmporteerd moet worden, vlees is over het algemeen wel een stuk goedkoper dan in Nederland. 

Over het algemeen is Curaçao veilig voor toeristen, er zijn natuurlijk altijd bepaalde wijken die je beter kunt vermijden en je kunt beter niet met je dure spullen te koop lopen maar dat is op veel plekken in Europa ook het geval. Tip; heb je een huurauto? Laat dan geen spullen in je auto achter en doe altijd een extra stuurslot op je autostuur, dit om diefstal te voorkomen. 

Curaçao is het prefecte eiland als jij van een feestje houd. Hieronder een lijstje van plekken waar je wekelijks terecht kunt voor een avondje feesten met een DJ en happy hour. 

Je hebt 2 hoofd toeristische plekken, hier zijn veel hotels en resorts gebouwd en daar kun je veel Beach clubs, winkeltjes en restaurants vinden. Dit zijn Jan Thiel Beach en Mambo Beach

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

Automatisch vertalen

Vertaal automatisch alle titels, beschrijvingen en recensies naar Nederlands.
Titels van vermeldingen
Beschrijvingen van vermeldingen
Recensies, berichten en profielinformatie

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodatie

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuig

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tour of Activiteit

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenement

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Waar ben je naar op zoek?
Download de App
Scan voor de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.