Kindermuseum Curaçao

  • Museum
Waar het allemaal begon..

Net als de oprichters van het eerste kindermuseum ter wereld, Children’s Museum of Brooklyn in 1899, werden we gedreven door dezelfde filosofie: ‘het leven van kinderen ten goede veranderen’. Geïnspireerd door deze ideologie en begon het idee in 2014 om te zetten in een concreet plan voor het Kindermuseum Curaçao.
In de loop der jaren hebben we meer dan 30 kindermusea over de hele wereld bezocht. Het doel van deze bezoeken was om inzicht te krijgen in het concept en een duidelijk idee te vormen over wat wel en niet werkt. Door in 2014 lid te worden van de Association of Children’s Museum, werden we onderdeel van een zeer wijs en zorgzaam gezin van meer dan 350 kindermusea over de hele wereld. Onze ideeën en hun kennis gaven ons de tools om ons eigen masterplan te maken. Ons doel was om de beste ideeën van over de hele wereld te nemen en het onze eigen identiteit te geven, ons eigen gezicht dat de cultuur en de mensen van Curaçao vertegenwoordigt. Met de realisatie van het Kindermuseum Curaçao willen we de kinderen van Curaçao een heel krachtig cadeau geven: speels leren.


Stel je voor:

– Een museum van wereldklasse dat kinderen inspireert om risico’s te nemen, oorzaak en gevolg te onderzoeken, onderzoek en nieuwsgierigheid aan te moedigen waarin ze hun wereld interpreteren door middel van spel en creatieve expressie.

– Een plek met interactieve activiteiten binnen en buiten, ontworpen om de hersenen en lichamen van jonge kinderen te oefenen.

– Een onderwijsinstelling die zorgverleners de meest uiteenlopende ervaringen biedt, waar experts en middelen voor jonge kinderen hen helpen om gezonde, gelukkige kinderen groot te brengen.

– Een vreugdevolle, veilige en gastvrije plek waar kinderen en hun verzorgers samen kunnen dromen en groeien.

Wat is een kindermuseum?

In tegenstelling tot traditionele musea die doorgaans een hands-off beleid hebben met betrekking tot tentoonstellingen, bieden kindermusea interactieve tentoonstellingen die zijn ontworpen voor kinderen. Het is een plek waar kinderen worden aangemoedigd om objecten aan te raken, te manipuleren en hun eigen resultaat te creëren. Daarom is een kindermuseum altijd interactief.

Wat te verwachten

Kindermuseum Curaçao is een plek waar kinderen leren door de kracht van spelen. Bij Children’s Museum Curaçao bieden we een rijke omgeving die de natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen stimuleert. In tegenstelling tot traditionele musea die doorgaans een hands-off-beleid hebben, beschikt Children’s Museum Curaçao over interactieve tentoonstellingszones die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en hun ontwikkelingsbehoeften.

Het museum is multi-sensorisch, hands-on, actief en een kindgerichte plek waar kinderen vrij zijn om de wereld waarin ze leven te verkennen, te betrekken en te verbinden. Kinderen worden aangemoedigd om voorwerpen aan te raken, te manipuleren en hun eigen resultaten te creëren. Betreed de wereld van leren door spel, ontdekking en praktische verkenning voor jonge kinderen (leeftijd 1-8 jaar) en hun families.

Video


Scan of download de QR code van deze locatie

Deel jouw ervaring en laat een review achter

Deel jouw ervaring

Stuur een reactie op een review

Gesloten
  • Maandag 09:00 - 17:00
  • Dinsdag 09:00 - 17:00
  • Woensdag 09:00 - 17:00
  • Donderdag 09:00 - 17:00
  • Vrijdag 09:00 - 17:00
  • Zaterdag 09:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten

Maandag

Is deze locatie van jou?

Claim deze locatie om informatie bij te werken, op reviews te reageren en meer! Dit is en blijft geheel kosteloos.

Jouw rapportage is verzonden, hartelijk dank hiervoor.

Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang.

Geef aan waarom je dit item meldt. Meldingen gebeuren privé en worden niet gedeeld met de aanbieder hiervan.

Planner

 

 / 

 

 / 

Automatisch vertalen

Vertaal automatisch alle titels, beschrijvingen en recensies naar Nederlands.
Titels van vermeldingen
Beschrijvingen van vermeldingen
Recensies, berichten en profielinformatie

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Sollicitatieformulier

Item toevoegen

Accommodatie

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuig

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tour of Activiteit

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenement

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Waar ben je naar op zoek?
Download de App
Scan voor de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.