Landhuizen op Curaçao

Landhuis op Curacao
Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Op dit moment is Curaçao een zelfstandig land dat behoort tot het Koninkrijk der Nederland. Voorheen was Curaçao een kolonie van Nederland. Het eiland werd verdeeld over particuliere eigenaren die plantages beheerden. Op deze plantages werden huizen gebouwd zodat de eigenaren en het gezin hier konden leven. Bijna alle plantagehuizen zijn op een heuvel gebouwd zodat ze goed overzicht hadden over de plantage. In deze blog worden de top 3 landhuizen op Curaçao besproken.

Toen de slavernij werd opgeheven moesten vele plantages sluiten. Ze hadden geen slaven meer die de zware arbeid verrichtten, waardoor de plantagehuizen niet meer belangrijk waren. Nadat vele plantagehuizen waren vervallen besloot men toch om deze ‘Landhuizen’ weer op te knappen omdat dit kenmerkend is voor de geschieden is van Curaçao. Het is dus ook erg interessant om tijdens je verblijf op Curaçao een bezoek te brengen aan deze Landhuizen. Je leert op deze manier goed de geschiedenis kennen van Curaçao maar ook om hier een beeld bij te vormen.

Top 3 bekende Landhuizen van Curaçao:

Landhuis Ascencion

Landhuis Ascencion bestaat sinds 1672 en staat in een voormalig indianendorp. Het is een groot en ruim Landhuis en prachtig gerestaureerd. Op dit moment wordt het Landhuis ook gebruikt door de Koninklijke Marine.

Wil je een kijkje nemen? Iedere donderdag om 09:00 uur is er een rondleiding door het Landhuis en iedere eerste zondag van de maand hebben ze een Open Huis.

Landhuis Groot Santa Martha

Landhuis Groot Santa Martha dateert uit 1700 en wordt ook wel Landhuis Groot Sint Maarten genoemd. Bijzonder aan dit Landhuis is dat het U-vormig is. Er zijn maar een paar Landhuizen met deze vorm. Dit Landhuis is een van de grootste Landhuizen op Curaçao.

Op dit moment zit er een stichting in en wordt het gebruikt als werkplaats voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Het leuke is dat hier ook nog een kas aanwezig is waar mooie tropische planten staan.

Je kunt dit Landhuis van maandag tot en met vrijdag bezoeken tussen 07:30 uur tot 16:00 uur.

Landhuis Dokterstuin

Landhuis Dokterstuin is een bijzonder Landhuis wat dateert uit de 17e eeuw. Het is een groot Landhuis met twee verdiepingen en een bijzondere tuin. Rond de tweede helft van de 19e eeuw heeft de overheid dit Landhuis gekocht en kwamen er artsen in te wonen. Hedendaags is het gerestaureerd en wordt er een restaurant geëxploiteerd.

Je kunt hier heerlijk lokale gerechten proeven en ondertussen genieten van de mooie oude meubelen die er nog staan.

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.