Ontdek Curaçao

Curacao ontdekken
Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Zon, zee strand, zo staat Curaçao bekend onder de meeste mensen. Maar hoe zit het eiland nou echt in elkaar? Als je op vakantie gaat naar Curaçao is het naast het weten waar alle mooie hotspots zijn, ook leuk om meer te weten over het eiland zelf. Ontdek Curaçao en lees nieuwe informatie om Curaçao echt te leren kennen!

Het eiland Curaçao

Curaçao ligt in de Caribische zee, boven Venezuela. Curaçao telde in 2021 ongeveer 152.500 inwoners en heeft een oppervlakte van 444km2. De prachtige stranden en natuur trekken elk jaar veel toeristen. Er zijn jaarlijks zelfs meer toeristen dan inwoners van het eiland! Zo waren er in 2019 bijna een half miljoen toeristen.

Net als veel verre vakantielanden moet rekening gehouden worden met een andere tijdzone. Curaçao valt onder de ‘Atlantic Standard Time -0400’. Er geldt geen zomertijd waardoor de tijd in deze periode is te vergelijken met de Noord-Amerikaanse Oostkust. In de winter is het hier 1 uur vroeger. Het tijdsverschil van Curaçao en West-Europa in de zomertijd is 6 uur (vroeger in Curaçao) en in de wintertijd 5 uur (vroeger in Curaçao).

Omdat Curaçao een eiland is, ben je omringt door de zee. Dit houdt in dat Curaçao ontelbaar vele strandjes en verborgen baaitjes heeft waar je je geluk niet op kunt. Ieder strand heeft zijn eigen unieke kenmerken en is bijzonder. Bij het ene strandje kun je waanzinnig mooi snorkelen en duiken en bij het andere strand kun je genieten van een wit strand met leuke restaurantjes.

Benieuwd naar de meest populaire stranden? Ontdek de hier de stranden van Curaçao en kies uit waar je naar toe gaat. Wil je erop uit? Boek dan een leuke tour of activiteit!

De beste reistijd en het klimaat op Curaçao

In Curaçao is het 365 dagen per jaar warm weer waardoor je iedere dag in een korte broek en met slippers naar buiten kan! Het mooie weer heeft Curaçao te danken aan het tropische savanneklimaat. Dit houdt in dat er naast droge periodes ook een regenseizoen is.

Het regenseizoen valt in de periode september tot december maar laat vaak graag op zich wachten of duurt iets langer dan gepland. Het regenseizoen klinkt heftiger dan dat het is, naast korte plaatselijke buien stelt deze vaak niks voor. Toch kan het gebeuren dat het een hele week regent. Om deze reden zijn vliegtickets in deze periode gemiddeld gezien goedkoper. Een ander voordeel van reizen in het regenseizoen is dat het eiland een stuk groener wordt. Het regenseizoen is dan ook geen reden om je vakantie naar Curaçao uit te stellen. Ontdek Curaçao het hele jaar door!

Taal

De lokale bevolking van Curaçao spreekt Papiaments. Deze Creoolse taal wordt ook gesproken op de eilanden Aruba en Bonaire. Papiaments is ontstaan uit ongeveer 48 andere talen maar lijkt het meeste op een mix van Nederlands, Engels en Spaans.

Een groot voordeel voor Nederlandse toeristen is dat er op het eiland ook veel Nederlands wordt gesproken. Dit is omdat de lokale bevolking deels in het Nederlands onderwijs krijgt. Ook kunnen de meeste bewoners Engels. Wil je jezelf goed verstaanbaar kunnen maken in het Papiaments? Neem dan een kijkje op onze pagina voor de basis kennis in het Papiaments.

Leer hier woorden en zinnen in het Papiaments.

Munteenheid van Curaçao

Op Curaçao wordt met de gulden betaald (NAF, ANG, fl).

Lees hier meer over geld en betalingsmogelijkheden op Curaçao.

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.