Scholen op Curaçao

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Het schoolsysteem op Curaçao is te vergelijken met het Nederlandse schoolsysteem. Het bestaat uit een kinderdagverblijf, basisonderwijs (basisschool), voortgezet onderwijs (middelbare school) en er is een universiteit. De scholen op Curaçao beginnen altijd vroeg, ergens tussen 7:00 en 8:00. De scholen zijn daarmee ook op tijd weer klaar, vaak ergens aan het begin van de middag. Er is een leerplicht voor kinderen van 4 tot 18 jaar en op bijna alle scholen op Curaçao is een uniform verplicht. Interesse in hoe het schoolsysteem op Curaçao verder werkt? Lees deze blog dan verder!

Basisschool

Er zijn verschillende soorten basisscholen. Zo heb je scholen waar alleen in het Papiaments onderwijs is, volledig in het Nederlands, een combinatie van Papiaments en Nederlands en een internationale school. Alle privéscholen zijn Nederlandstalig maar veel reguliere basisscholen stappen ook steeds meer over op Nederlandstalig onderwijs. Veel scholen, en vooral de populaire scholen hebben wachtlijsten. Het is dus belangrijk een kind op tijd in te schrijven en goed contact te blijven houden met de school.

Middelbare school

Er zijn drie richtingen op het middelbaaronderwijs. Dit zijn VSBO (voorbereid secundair onderwijs), Havo (hoger algemeen vormend onderwijs) en Vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs). De middelbare school is door de overheid vergoed waardoor alleen nog de kosten voor leerboeken betaald hoeven worden. Hoe lang de middelbare school duurt, hangt af van de gekozen richting. In tegenstelling tot de basisschool wordt er op het overgrote deel van de middelbare scholen Nederlandstalig les gegeven.

Universiteit

Er zijn na de middelbare school verschillende vervolgopleidingen die gedaan kunnen worden. De richting hangt af van het niveau van de middelbare school. Curaçao heeft twee universiteiten: University of Curaçao (UoC) en The University of the Dutch Caribbean (UDC).

Stagelopen

Bij veel scholen op Curaçao is het mogelijk om stage te lopen. Lees hier meer over stagelopen op Curaçao. Het is ook mogelijk om voor een tijd als exchange student op de universiteit van Curaçao te zitten.

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.