De onderwaterwereld van Curaçao: Snorkelen

Terug naar Blogs

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Naast de vele activiteiten die je op land kan doen, heeft Curaçao ook een geweldige onderwaterwereld die jij kan ontdekken! Azuur blauw water, prachtige vissen en het is zelfs mogelijk om met schildpadden te zwemmen. Wil je jouw dagjes strand afwisselen met iets nieuws? Dan is deze blog over snorkelen op Curaçao iets voor jou!

Snorkelen op Curaçao

Zelf op avontuur? Bij alle stranden kun je makkelijk zelf een snorkel meenemen om een kijkje onderwater te nemen. Je hebt hier geen duikbrevet voor nodig en het is geschikt voor jong en oud! Toch is er bij het ene strand meer te zien dan bij het andere strand. Dus waar kun je nou het beste snorkelen op Curaçao? Fun Curaçao zet de mooiste snorkelplekken voor jou op een rijtje!

Playa porto Mari

Playa Porto mari met varkens op het strand
Playa Porto Mari

Playa porto Marie ligt op ongeveer een halfuur rijden vanaf het centrum van Willemstad. Het strand biedt alle voorzieningen die geschikt zijn voor een leuk dagje weg. Het is een redelijk groot strand met een mooi uitzichtpunt waar vandaan goed gezien kan worden hoe wit het strand en hoe blauw de zee is! Lees hier meer over het strand Playa porto Marie, deze blog gaat natuurlijk over wat er allemaal in de zee te bleven is. Vanaf het strand de zee in, kom je al redelijk snel koraal tegen waar allemaal vissen omheen zwemmen. Er is een groot gebied waar gesnorkeld kan worden waardoor je niet uitgekeken raakt! Aan de linkerkant van de zee zijn veel vissen die zich verstoppen in de schaduw van de kliffen, kun jij ze spotten?

Leuk weetje: Playa porto Marie staat bekend om de tamme varkens die op en rondom het strand lopen. Ze leven daar vrij en zullen niet altijd zichtbaar zijn, maar als ze er zijn is het erg leuk voor een grappige foto om aan thuis te laten zien!

Tugboat beach

Tugboat Beach

Voor een bijzondere snorkelervaring is Tugboat Beach de perfecte plek! De naam zegt het al, bij Tugboat Beach is op ongeveer 5 meter onderwater een oude sleepboot te zien. De boot is nu thuis voor allemaal verschillende vissen en waterdieren. Doordat de boot ongeveer 30 jaar geleden per ongeluk is gezonken, zit die nu vol met koraal. Door het heldere water is alles goed te bekijken. Het is ook mogelijk om bij Tugboat beach te duiken.

Leuk weetje: De vissen zijn intussen gewend dat er mensen komen snorkelen en duiken en zullen daarom niet meteen voor je wegzwemmen!

Playa Lagun

Playa Lagun

Voor een klein rustig strand maar een bewegende onderwaterwereld is de zee bij Playa Lagun de ideale plek om te snorkelen! Playa Lagun is omringd door kliffen wat het strand een magische uitstraling doet geven. Zo mooi als het bovenwater is, is het ook onderwater! Er zijn hier veel kleurrijke vissen te zien die ervoor zorgen dat dit een unieke snorkelervaring wordt.

Leuk weetje: Playa Lagun is een van de beste plekken van het eiland om schildpadden en zelfs zeepaardjes te spotten!

Playa Grandi

Playa Grandi

Playa Grandi heeft niet het mooiste strand van het eiland om te relaxen, maar is zeker de moeite waard om te snorkelen! Wat maakt Playa Grandi dan zo bijzonder? Dat zijn de schildpadden! Doordat vissers hier hun vangst binnenhalen en visresten de zee in gooien, komen er schildpadden op af. Playa Grandi ligt helemaal op het Westpunt van het eiland dus kan voor veel mensen even rijden zijn, maar dan heb je wel weer een bijzondere ervaring op zak!

Cas Abou

Cas Abou

Wil je een mooie partij rotsen zien met verschillende vormen die te herkennen zijn? Deze is te vinden bij het prachtige paradijs strand Cas Abou. Niet alleen bovenwater is het strand een genot voor het oog. Ontdek ook de prachtige onderwaterwereld van Cas Abou. In het heldere water langs het witte strand, zijn veel verschillende soorten vissen te zien. De zee wordt vanaf het strand al snel een stuk dieper maar om echt goed de vissen te kunnen spotten moet je iets doorzwemmen.

Handig om te weten: Langs de rotsen zijn de meeste waterdieren te spotten.

Sta je nu te popelen om ook de onderwaterwereld van Curaçao te ontdekken? Huur voor tijdens je verblijf gemakkelijk snorkelsets bij Fun Curaçao! Moe van het snorkelen? Huur ook een koelbox en BBQ voor een welverdiend hapje en drankje.

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.