Spaanse Water

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Het bruisende Spaanse water is een mooie lagune gelegen achter Jan Thiel. Langs het water zijn veel resorts, hotels, appartementen en restaurantjes te vinden. Omdat je vanaf de lagune gemakkelijk naar de zee kan, is het Spaanse Water ook thuis voor kleine haventjes. Er zijn meerdere boottours en andere wateractiviteiten te boeken. Zo kan je vanaf daar een tour boeken naar Klein Curaçao, een jetski huren, duiken en kajakken. Lees in deze blog meer om te zien wat er allemaal te beleven is!

Spaanse water Curaçao

Stranden

Langs het Spaanse Water zelf zijn niet veel stranden te vinden behalve Santa Barbara Beach. Er zijn gelukkig wel een heleboel mooie stranden in de buurt. Playa Caracasbaai ligt naast het Spaanse Water en is een erg geliefde strandplek onder de lokale bevolking. Het strand is ideaal om te BBQ’en of picknicken. Er staan een aantal picknicktafels met palapas. Het strand heeft geen bedjes en is dus niet geschikt voor een verwen dagje. Gelukkig is Jan Thiel Beach voor de liefhebbers maar op een paar minuten rijden met de auto er vandaan.

Vlakbij zijn ook een aantal fantastische duikplekken: Tugboat Beach en Director’s Bay. Tugboat Beach is ook ideaal om te snorkelen.

Fort Beekenburg

Fort Beekenburg is een paar honderd jaar geleden door de in die tijd Nederlandse bezetters van het eiland gebouwd. Het fort is gebouwd omdat het Spaanse Water een opening voor vijanden bood om vanaf de zee het land op te komen. Tot de dag van vandaag is het fort goed bewaard gebleven en is het ook mogelijk om het fort van binnen te bekijken.

Tafelberg

Tafelberg Curaçao
Uitzicht Tafelberg op Spaanse Water Curaçao

Vanaf het Spaanse Water is de Tafelberg goed te zien. De Tafelberg is een grote platte berg (vandaar de naam). Het is mogelijk om de Tafelberg te beklimmen. Er zijn georganiseerde wandelingen waarmee het mogelijk is de Tafelberg met zonsopgang of zonsondergang te beklimmen. Let er wel op dat je dit op tijd boekt! De Tafelberg is naast de Christoffelberg op het westen van het eiland, de hoogste beklimbare berg op Curaçao. Het uitzicht vanaf de Tafelberg is adembenemend en het is zeker de moeite waard om dit te doen.

Tip van Fun Curaçao: De stenen van de Tafelberg kunnen losliggen tijdens de klim. Het kan fijner zijn om in het licht naar boven te gaan en in het donker weer naar beneden.

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.