Top 5 duikplekken op Curaçao

  • Home
  • Top 5 duikplekken op Curaçao

Top 5 duikplekken op Curaçao

Fun Curaçao

Onderwaterwereld van Curaçao

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de onderwaterwereld van Curaçao is adembenemend! En wat is nou een beter manier om deze te ontdekken dan door te duiken? Curaçao heeft veel duikplekken met allemaal een unieke omgeving. Op deze manier voelt een nieuwe duik nooit het zelfde! Bekijk het koraal en de onderwaterdieren van dichtbij en waan je in een compleet nieuwe wereld. Dit zijn de top 5 duikplekken op Curaçao:

De naam zegt het al, een deel van het koraal lijken op paddenstoelen. Door de unieke vormen en vele kleuren is dit gegarandeerd een mooie duik. In tegenstelling tot de meeste duikspots op Curaçao, is Mushroom forest alleen per boot te bereiken

Een van de mooiste koraalwanden van Curaçao is te vinden bij Director’s Bay. Daal langzaam naar beneden met aan je linkerkant geweldig koraal en vele vissen. 

Een van de beste duikspots van het eiland is te vinden bij Playa Porto Mari. Het gebied bestaat uit twee riffen waar tussendoor en omheen gezwommen kan worden. Om beide kanten te zien zijn twee duiken nodig. 

Bij het meest Westerse strand van het eiland is de duikhotspot Alice in Wonderland te vinden. Deze naam is gegeven door alle kleuren vissen en koraal die er rondzwemmen. 

Een ‘must see’ plek op curacao is de Tugboat. Ook voor snorkelaars is de boot erg goed te zien. Omdat de boot al 30 jaar op de bodem ligt, is er veel koraal opgegroeid. 

Duiken op Curaçao zonder duikbrevet

Iedereen die recreatief wilt duiken op Curaçao heeft een duikbrevet nodig. Als je je duikbrevet (nog) niet hebt gehaald, kan je wel een introductieduik doen. Bij een introductieduik kan je onder begeleiding van een ervaren duiker toch meemaken wat er in de zee allemaal te beleven is. Door het doen van een introductieduik maak je kennis met duikuitrusting en kan je beslissen of je door wilt gaan voor je duikbrevet. 

Duikbrevet halen

Het halen van je duikbrevet kan op zo goed als alle duikscholen op Curaçao. Je hebt ongeveer 6 fysieke lessen nodig. Naast de fysieke lessen is het verplicht een theorie examen te halen. Om een geldig duikbrevet te hebben is het belangrijk dat deze behaald wordt bij een gecertificeerde duikschool. Zo goed als alle duikscholen op Curaçao hebben een wereldwijd erkende certificering. De kosten voor een duikbrevet worden eenmalig betaald en bij het behalen van het brevet is deze de rest van jouw leven geldig!

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.