Top 6 gratis stranden op Curaçao

  • Home
  • Top 6 gratis stranden op Curaçao

Top 6 Gratis stranden op Curaçao

Fun Curaçao

Curaçao heeft maar liefst 37 prachtige stranden.

Elk strand heeft zijn eigen charmes en karaktereigenschappen. Een aantal stranden vallen onder privé eigendom waardoor je entree moet betalen of er is alleen een betaalde entree om bij te dragen aan het onderhouden van het strand. Dit is natuurlijk erg belangrijk omdat hiermee ook de schoonheid van Curaçao wordt behouden. 

Toch zijn er nog genoeg gratis stranden op Curaçao. Op deze stranden zijn vaak niet zoveel faciliteiten aanwezig en is het ook extra belangrijk om geen spullen achter te laten die niet op het strand horen zoals afval.

Dit zijn de top 6 gratis stranden op Curaçao:

Een van de mooiste en bekendste stranden op Curaçao is de Grote Knip, en het is helemaal gratis! Geniet van het parel witte zandstrand en helder blauwe water zonder er iets voor kwijt te hoeven zijn. Er zijn strandbedjes aanwezig die wel tegen een kleine vergoeding gehuurd kunnen worden. Verder is er een kleine snackbar aanwezig die niet altijd open is, zorg dus dat je genoeg eten en drinken meeneemt!

Naast de Grote Knip kan de Kleine Knip natuurlijk niet ontbreken! Dit strand is net zo mooi en gratis als de Grote Knip maar zoals de naam al zegt: net een maatje kleiner. 

Naast de lijst met gratis stranden kan Daaibooi Baai ook op de lijst met ‘must see’ stranden. Het strand heeft een intieme sfeer en is ook onder de lokale bevolking erg geliefd. Het is mogelijk om een ligbedje te huren en er is een kleine snackbar aanwezig. 

Bij TugBoat Beach is het niet ideaal om de hele dag op het strand te liggen. Wel is dit een grote aanrader om te snorkelen of duiken! Er ligt namelijk een oude sleepboot onderwater die van alle kanten goed te bewonderen is. Omdat de sleepboot al meer dan 30 jaar op de bodem van de zee ligt, zijn er intussen veel vissen en koraal die de boot hun thuis noemen. Als je geen eigen snorkels hebt, kun je deze snorkels gemakkelijk huren om mee te nemen!

Als je schildpadden wilt spotten op Curaçao dan moet je naar Playa Grandi! Playa Grandi wordt ook wel Playa Piscado genoemd. Vissers meren hier aan om hun vangst schoon te maken. De visresten worden terug de zee ingegooid wat voor schilpadden een zwemmend buffet is. Neem je snorkel mee en geniet van het spectakel! Dit is het moment om een schildpad van dichtbij te zien!

Voor een prachtig idillysch strand kan je naar Playa Lagun gaan. Het strand ligt tussen 2 hoge rotsen in wat voor een sprookjesachtige omgeving zorgt. Ook hier hoef je alleen te betalen als je een strandbedje wilt huren. Vergeet ook niet om een snorkel mee te nemen, Playa Lagun staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld.

Faciliteiten

Niet alle gratis stranden hebben veel faciliteiten aanwezig. Dit is geen probleem want je mag vaak wel je eigen eten en drinken meenemen! Ga goed voorbereid op pad en bewaar jouw eten en drinken in een koelbox. Huur voordelig een koelbox bij Fun Curaçao zodat je deze tijdens jouw verblijf op Curaçao zo vaak kan gebruiken als je wilt. Lever de koelbox als je terug naar huis gaat weer in en geniet zo tijdens jouw verblijf van zorgeloze stranddagen!

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

 

 / 

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.