Inloggen

Blog

Latest News
Truk’i Pan op Curaçao

Truk’i Pan op Curaçao

Wat is een Truk’i Pan?

Als je op Curaçao bent, zie je aan de kant van de weg veel foodtrucks, die meestal open zijn van 21.00 uur tot 04.00 uur. Deze wagens noemen wij op Curaçao Truki pan (broodwagen). De reden dat het truki pan heet, is omdat er in het verleden maar heel weinig foodtrucks in de buurt waren en ze allemaal hetzelfde BBQ-vlees in brood verkochten.

Een Truki-Pan is een foodtruck waar de locals en de toeristen voor weinig geld op straat eten, meestal gevestigd in een omgebouwde caravan. Nu zie je het veel meer en kun je bijna in elk gebied wel terecht voor een heerlijke maaltijd in de avonduren.

Wat voor eten kun je bestellen?

Voorheen was een Truki Pan voornamelijk BBQ vlees, maar tegenwoordig zijn ze echter overal en ze zijn allemaal begonnen met frites met BBQ-vlees en pindasaus erop. Hoewel de meeste van hen hetzelfde verkopen, verschillen de smaken behoorlijk van elkaar. Favorieten zijn lekker gekruide Galiña (kip), Lomito (ossenhaas) en Burgers.  De gerechten worden vaak gecombineerd met een zelfgemaakte salade, een groene salade of een macaroni-salade. Kortom, om je vingers bij af te likken!

Wil je ook naar een Truki Pan op Curaçao? Wij hebben een verzameling voor je gemaakt waar je naar toe kunt gaan! Bekijk hier een aantal Truki Pans!

Wat kost een maaltijd bij Truki Pan?

Doordat je niet aan een tafeltje zit met bediening kan de prijs van een maaltijd dus goedkoper worden aangeboden. Dit maakt het Truki Pan principe ook zo interessant. Je hebt gelijk gezelligheid en je kun staand je eten op eten. De meeste Truki Pans beginnen met een maaltijd qua kosten rond de 15 ANG (€ 8,- of 9$). Je hebt dan een flinke maaltijd gescoord! Uiteraard wordt de prijs duurder naarmate je ‘luxere’ gerechten besteld, denk hierbij aan lomito in plaats van kip.

Ben je binnenkort op Curaçao en wil je na een avondje uit een heerlijke maaltijd eten? Of gewoon voor de ervaring naar een Truki Pan op Curaçao? Het is zeker een aanrader en je zult overrompeld worden door de goede kwaliteit! Bekijk hier een aantal Truki Pans op Curaçao!

Plaats een reactie

Jouw e-mail wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *