Veiligheid op Curaçao

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Veiligheid staat voorop! Dit geldt voor alle nieuwe plekken waar je naartoe gaat maar ook waar je al eerder bent geweest. Juist op de plekken die je goed kent, kan je net wat lakser worden in het opletten op je omgeving. Hoe zit dat met de veiligheid op Curaçao? Je hoeft je op Curaçao niet onveilig te voelen, maar net als in andere landen kan het gebeuren dat je met criminaliteit te maken krijgt. Criminaliteit kan helaas niet voorkomen worden maar er zijn wel een paar stappen die je kunt ondernemen om de kansen te beperken.

Om kostbare spullen te beschermen tegen diefstal, is het van belang dat je ze niet continu in het openbaar laat zien. Foto’s en video’s maken van het prachtige eiland kan natuurlijk altijd, maar je telefoon in je hand houden terwijl je langs een weg loopt is minder handig. Laat ook geen portemonnees of telefoons op een tafeltje op het terras liggen, dit kan als een ‘uitnodiging’ worden gezien.

Curaçao staat niet bekend om goede voet- en fietspaden en dus is het voor je eigen veiligheid handig om met een ander vervoersmiddel te gaan. Daarnaast geldt dat het niet verstandig is om ‘s avonds ergens alleen naartoe te lopen. Kijk van te voren ook goed in welke wijk/omgeving je je bevindt. Vaak zie je zelf of je op een ‘veilige’ plek bent.

Autodiefstal

De eerste, en je denkt waarschijnlijk de meest logische oplossing om autodiefstal te voorkomen, is om altijd je deur goed op slot te doen. Het zelfde geldt voor de woning of het hotel waar je verblijft. Het beste is om nooit iets in je auto te laten liggen. Wanneer je een auto op het eiland huurt, krijg je in sommige gevallen een stuurslot erbij. Zet deze altijd op je stuur! Het voelt misschien overdreven om dit te doen op het parkeerterrein van een supermarkt maar ‘ better safe than sorry’! Parkeer je auto ook nooit op een afgelegen plek.

Handige tip: Om te laten zien dat er niks in je auto ligt kan je het dashboardkastje open laten staan. Zo kunnen potentiële dieven denken dat het niet de moeite waard is om in te breken.

Strand

Op Curaçao ga je uiteraard een dagje naar het strand. Goed om te weten is dat de meeste toeristische stranden een beveiliger hebben rondlopen. Toch is het ook bij deze stranden belangrijk dat je goed op je spullen let en je auto op slot doet!

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.