Verkeersregels op Curaçao

Terug naar Blogs

Verkeersregels Curacao
Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Ga je binnenkort naar Curaçao en heb je een auto gehuurd? De verkeersregels op Curaçao zijn heel anders dan de meeste mensen gewend zijn. Het is altijd even uitzoeken hoe of wat, en daarom hebben wij een lijst gemaakt met handige regels om te weten! Vooral voor mensen uit West-Europa gaat het even wennen zijn om op Curaçao te rijden. Op Curaçao hanteren ze namelijk de rijstijl die voornamelijk uit ongeschreven regels bestaat. Lees verder om te zien wat dat inhoudt!

Inhalen

Op Curaçao leven we graag in een rustige flow en dit kun je ook merken op de weg. Officieel moet je links inhalen, maar op wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per rijrichting is rechts inhalen toegestaan. Veel auto’s rijden op de rijbaan waar ze zin in hebben waardoor afwisselend links of rechts inhalen als normaal wordt gezien.

Voorrang

Diegene die rechtdoor gaat heeft dus in principe voorrang. Op T-splitsingen moet een bestuurder op de weg die eindigt, voorrang verlenen aan bestuurders op de doorgaande weg. Bestuurders op een verharde weg hebben voorrang boven bestuurders op een onverharde weg.

Rotonde

Bij normale rotondes geldt dat bestuurders die op de rotonde rijden voorrang hebben, net zoals het in de meeste landen is geregeld. Als er echter geen voorrangsbord en haaientanden aanwezig zijn bij een rotonde, gelden daar dezelfde regels als voor een gewoon kruispunt en hebben bestuurders van rechts voorrang. Dit betekent dat bestuurders die op de rotonde rijden, voorrang moeten verlenen aan bestuurders die de rotonde op willen rijden.

Mobiele telefoon

Je mag tijdens het besturen van een auto niet je mobiele telefoon gebruiken. Toch komt het voor dat andere automobilisten het wel doen. Zorg ervoor dat je altijd genoeg afstand houdt zodat je gevaarlijke situaties op tijd kan zien.

Bijzonderheden

Bij regen worden wegen glad op Curaçao. Dit heeft met de hoeveelheid olie op het wegdek te maken. Als het wegdek nat wordt dan is de olie extra glad. Bestuurders wordt daarom aangeraden bij regen of een nat wegdek hun snelheid te minderen en voldoende afstand te houden tot hun voorganger omdat hun remweg langer is dan normaal.

Lees hier alle beschikbare vervoersmiddelen op Curaçao en hoe je jezelf het beste kunt verplaatsen!

 

 / 

 

 / 

Automatisch vertalen

Vertaal automatisch alle titels, beschrijvingen en recensies naar Nederlands.
Titels van vermeldingen
Beschrijvingen van vermeldingen
Recensies, berichten en profielinformatie

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodatie

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuig

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tour of Activiteit

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenement

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Waar ben je naar op zoek?
Download de App
Scan voor de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.