Vervoersmiddelen op Curaçao

Fun Curaçao
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Inhoudsoverzicht

Curaçao lijkt een relatief klein eiland maar je bent stiekem toch een uur of langer onderweg als je van Willemstad naar het Westen van het eiland wilt. In deze blog ga je lezen welke vervoersmiddelen er op Curaçao zijn en hoe je jezelf het beste kunt verplaatsen op het eiland!

Auto

Curaçao heeft als oude Nederlandse kolonie veel Nederlandse invloeden gehad. Fietsen is hier alleen niet een van! Ook voor voetgangers is het eiland niet gemaakt. Om jezelf te verplaatsen is een auto huren een van de handigste vervoersmiddelen op Curaçao. Omdat vrijwel iedereen op het eiland een auto heeft, kan het in de ochtend rond 8:00 en in de avond rond 17:00 erg druk zijn. Als je rustig het eiland wilt ontdekken is het handig om deze spits te vermijden.

Rijden op Curaçao gaat wel even wennen zijn. Er zijn officieel wel verkeersregels maar die worden nauw genomen. Belangrijk om wel te onthouden is dat rechtdoor vaak voorrang heeft! Dit is alleen niet het geval als dit anders staat aangegeven met een verkeersbord. Iedereen rijdt op zijn gemak wat ook erg aan te raden is vanwege de flinke kuilen die in de weg kunnen zitten. Toch kunnen andere automobilisten al redelijk snel gaan toeteren, schrik hier niet van! Als je eenmaal gewend bent te rijden op het eiland, zie je hier ook de charmes van in. De gemiddelde snelheid op de hoofdwegen is 80km/u en op de kleinere wegen 50km/u. Maar voel vooral voor jezelf aan wat prettig is, behalve als dit voor onveilige situaties zorgt!

Om zeker te zijn van een auto op het eiland en voordeliger uit te zijn dan een auto op locatie huren, wordt aangeraden van te voren jouw huurauto te boeken! De kosten voor een huurauto verschillen per bedrijf en soort auto, maar liggen gemiddeld tussen 65 ANG en 90 ANG per dag (35 en 50 euro per dag).

Bus

Rustig de tijd nemen om te genieten van het landschap van Curaçao? Neem dan de bus als een van de andere vervoersmiddelen op Curaçao! De plaatselijke bussen hebben officieel een tijdsschema waarbij ze één keer in het uur rijden, maar soms rijden ze vaker of helaas minder vaak. Als je ergens op tijd wilt komen is dit ook niet de beste optie. De bus wordt weinig gebruikt door toeristen maar is wel het goedkoopste vervoermiddel. Een gemiddelde ticket ligt tussen de 1,50 ANG en 3,50 ANG (nog geen 2 euro!).

Er zijn grote bussen die lange afstanden afleggen en minibussen die de kortere routes van het eiland doen. Bekende opstapplaatsen van de grote bus zijn in Punda en Otrobanda. Het leuke van een minibus is dat de buschauffeur erg flexibel rijdt zonder vaste haltes. Deze bussen zijn te herkennen aan het woord ‘Bus’ op hun kentekenplaat. Je kunt de busjes overal langs de weg aanhouden en zo word je ook weer afgezet. Zo kun je overal naartoe! Omdat vooral de lokale bevolking met de bus gaat, is dit een leuke manier om de cultuur beter te leren kennen. De mensen uit Curaçao zijn erg open en vinden het leuk om een praatje te maken. Zorg dat je contant geld mee hebt, met name in de kleine bussen is het niet mogelijk om te pinnen!

Taxi

Een iets te gezellig feestje gehad of geen auto beschikbaar? Dan is een taxi ook een handig vervoersmiddel op Curaçao! De taxi’s op Curaçao zijn alleen wel aan de prijzige kant. Spreek van te voren een duidelijke prijs af zodat je op het einde van de rit niet voor een grote verrassing komt te staan waar je portemonnee ook niet blij mee gaat zijn. Er loopt namelijk geen kilometerteller in de taxi. De gemiddelde kosten voor een taxirit liggen al snel tussen de 70 en 90 ANG (40 en 50 euro). Zorg ervoor dat je altijd in een betrouwbare taxi stapt. Deze zijn te herkennen aan de taxibordjes bovenop de auto en de speciale kentekens waar ‘TX’ op staat. Taxichauffeurs kennen het eiland door en door dus wees niet bang om te vragen naar leuke plekken!

Handig om te weten: Het tarief wordt vaak per persoon gerekend en na 23:00 wordt een speciaal nachttarief gerekend waardoor de prijzen met 25% stijgen.

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.