Wandelen op Curaçao

  • Home
  • Wandelen op Curaçao

Wandelen op Curaçao

Fun Curaçao

Leuke wandelroutes

Om jezelf te verplaatsen op Curaçao, is lopen niet de meest handige manier. Er zijn geen officiële voetpaden en auto’s rijden vaak hard. Toch heb je wel mooie gebieden waar je kan wandelen op Curaçao. Op het eiland zijn een aantal natuurgebieden die ontdekt kunnen worden. 

Het centrum van Willemstad bestaat uit de wijken Scharloo, Pietermaai, Punda en Otrobanda. Deze wijken staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! In de wijken zijn naast leuke winkels en restaurantjes, prachtige muurschilderingen te vinden.

Om alle muurschilderingen te bewonderen is er een kunstroute die op verschillende bordjes door de wijken staan aangegeven. Zo hoef je niets te missen! De handelskade ligt aan de rand van de wijk Punda en is misschien wel de meest gefotografeerde plek op Curaçao. De gekleurde huizen zijn prachtig om te zien.

Tafelberg

Helemaal in het oosten van Curaçao is de Tafelberg te vinden. De Tafelberg heeft zijn naam te danken aan de grote platte oppervlakte. Het is mogelijk om bovenop de Tafelberg te staan! Er worden verschillende tours aangeboden waarmee je ook met zonsopgang of zonsondergang de berg kan beklimmen.

Christoffelberg beklimmen op Curacao

De hoogste berg op Curaçao is de Christoffelberg. Je kan de berg beklimmen en dit is zeker de moeite waard! Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht. Het is een aardige klim naar boven maar dan heb je ook wat!

Dit is een nationaal park dat langs de noordkust van Curaçao ligt. De Noordkust staat bekend om de ruige zee. De zee is zelfs zo ruig dat deze tegen hoge kliffen op slaat. Dit spektakel is van dichtbij te bewonderen! Shete Boka levert ook een grote bijdragen aan het beschermen van schildpadnesten. Er zijn twee wandelroutes waarme je het hele park kan bezichtigen. 

Zoutvlakte Jan Thiel

Wil je tijdens jouw wandeling flamingo’s spotten? Dan is de Zoutvlakte van Jan Thiel de perfecte plek! Langs de uitgestrekte vlakte is een wandelpad waarmee je een rondje kan lopen. De flamingo’s leven in het midden van de vlakte en kunnen dus van alle kanten bewonderd worden!

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

 

 / 

 

 / 

Fun Curaçao


Bericht versturen

Mijn favorieten

Item toevoegen

Accommodaties

Bied jouw vakantiehuis of B&B aan op Fun Curaçao.

Huurvoertuigen

Voor verhuurbedrijven met een K.v.K. inschrijving op Curaçao.

Tours & Activiteiten

Een leuke tour of activiteit op Curaçao? Bied deze hier aan.

Evenementen

Breng jouw evenement of optreden onder de aandacht.

Communiceren of betalen

Wellicht krijg je de vraag om per mail, via Facebook of WhatsApp contact te hebben, of een directe betaling te doen/ontvangen, buiten Caribisch Fun om. Als je dat doet, kun je niet meer worden geholpen bij eventuele problemen en kun je geen aanspraak maken op enige vorm van restitutie.

Wij vragen je dan ook alle communicatie en betalingen via Caribisch Fun te laten verlopen. Zo voorkom je problemen en kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Alle berichten worden gecontroleerd en automatisch uitgefilterd. Mocht je desondanks een bericht ontvangen dat je niet helemaal vertrouwt, laat het ons dan weten door melding te maken van het bericht. Zo zorgen wij met elkaar voor een veilig platform. 

Download de App van Fun Curaçao

Ontdek heel Curaçao met de gratis App van Fun Curaçao. Of je nu op zoek bent naar goed restaurant, een uitdagende tour of activiteit om te doen, de leukste vakantiehuizen om in te verblijven of de mooiste stranden om te bezoeken, je vindt altijd waar je naar op zoek bent.

Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Verifieer jouw account

Doormiddel van het toesturen van een foto van jezelf en een officieel legitimatiebewijs kan worden vastgesteld dat jij het echt bent. Zorg dat deze documenten scherp en goed zichtbaar zijn.

Zodra jouw account geverifieerd en goedgekeurd is krijg je bij je profielfoto het groene “Vinkje”.

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Download de gratis App
van Fun Curaçao

Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.