Wandelen op Curaçao

  • Home
  • Wandelen op Curaçao

Wandelen op Curaçao

Fun Curaçao

Leuke wandelroutes

Om jezelf te verplaatsen op Curaçao, is lopen niet de meest handige manier. Er zijn geen officiële voetpaden en auto’s rijden vaak hard. Toch heb je wel mooie gebieden waar je kan wandelen op Curaçao. Op het eiland zijn een aantal natuurgebieden die ontdekt kunnen worden. 

Het centrum van Willemstad bestaat uit de wijken Scharloo, Pietermaai, Punda en Otrobanda. Deze wijken staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! In de wijken zijn naast leuke winkels en restaurantjes, prachtige muurschilderingen te vinden.

Om alle muurschilderingen te bewonderen is er een kunstroute die op verschillende bordjes door de wijken staan aangegeven. Zo hoef je niets te missen! De handelskade ligt aan de rand van de wijk Punda en is misschien wel de meest gefotografeerde plek op Curaçao. De gekleurde huizen zijn prachtig om te zien.

Tafelberg

Helemaal in het oosten van Curaçao is de Tafelberg te vinden. De Tafelberg heeft zijn naam te danken aan de grote platte oppervlakte. Het is mogelijk om bovenop de Tafelberg te staan! Er worden verschillende tours aangeboden waarmee je ook met zonsopgang of zonsondergang de berg kan beklimmen.

Christoffelberg beklimmen op Curacao

De hoogste berg op Curaçao is de Christoffelberg. Je kan de berg beklimmen en dit is zeker de moeite waard! Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht. Het is een aardige klim naar boven maar dan heb je ook wat!

Dit is een nationaal park dat langs de noordkust van Curaçao ligt. De Noordkust staat bekend om de ruige zee. De zee is zelfs zo ruig dat deze tegen hoge kliffen op slaat. Dit spektakel is van dichtbij te bewonderen! Shete Boka levert ook een grote bijdragen aan het beschermen van schildpadnesten. Er zijn twee wandelroutes waarme je het hele park kan bezichtigen. 

Zoutvlakte Jan Thiel

Wil je tijdens jouw wandeling flamingo’s spotten? Dan is de Zoutvlakte van Jan Thiel de perfecte plek! Langs de uitgestrekte vlakte is een wandelpad waarmee je een rondje kan lopen. De flamingo’s leven in het midden van de vlakte en kunnen dus van alle kanten bewonderd worden!

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

OPEN IN APP

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.