Het weer op Curaçao

Klimaat & temperatuur Curaçao

Het zonovergoten Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. Dit betekent een gemiddeld aantal zonne-uren per dag van maar liefst acht uur en temperaturen die het gehele jaar vrij constant zijn.

Zelfs in de wat minder droge maanden, valt de neerslag in de vorm van buien, waardoor er nog genoeg ruimte voor de zon overblijft. Niet voor niets is Curaçao vanwege z’n zonzekerheid een populaire vakantiebestemming.

Klimaat Curacao in de zomer- en wintermaanden

Naast de tropische temperaturen van gemiddeld 30 graden, valt er op het eiland een geringe hoeveelheid neerslag.

Hoewel we van een zomer- en regentijd spreken, vallen er in laatstgenoemde periode slechts korte pittige buien, waarna het meteen weer prachtig weer is.

Vooral tussen juni en december kan dit voorkomen. De altijd aanwezige en verkoelende passaatwind zorgt ervoor dat het ondanks de hoge temperaturen prima uit te houden is op Curaçao. Zit je echter uit de wind of waait er een dagje geen lekker briesje, dan ervaar je pas hoe warm het eigenlijk is. Vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad kan het zo nu en dan benauwd aanvoelen. Het zeewater heeft zeer aangename temperaturen van 27 tot 29 graden.

Fun Curaçao
Fun Curaçao App

Fun Curaçao App

Scan direct met je mobiel

Download de App

 

 / 

Fun Curaçao

Bericht versturen

Mijn favorieten

Fun Curaçao
Hoe was jouw ervaring?

Jouw review wordt enorm gewaardeerd door alle gebruikers van Fun Curaçao, hartelijk dank hiervoor!

Bij accommodatie, huurvoertuigen, tours & activiteiten kan alleen een review geplaatst worden door gasten die dit geboekt en betaald hebben via Fun Curaçao. 

Fun Curaçao
Foto & video inzenden

Heb jij te gekke foto’s en/of mooie (drone) video’s gemaakt tijdens een geboekte tour of activiteit bij Fun Curaçao, of misschien wel van een heerlijk dagje strand met je voeten in het zand? 

Je kunt deze gebruiken om een review achter te laten op Fun Curaçao.

Daarnaast kun je jouw beeldmateriaal eenvoudig inzenden, zodat jouw foto’s en/of video’s gezien worden op de Socials van Caribisch Fun! 

Fun Curaçao
Zoek door alle items
Download de App
Scan de Fun Curaçao App
Fun Curaçao
Beeldmateriaal inzenden

Jij of jouw Social Media account wordt vemeld als jouw beeldmateriaal gepost wordt door Carbisch Fun! 

Je kunt maximaal 20 bestanden van 128 MB per bestand uploaden. Grotere bestanden? Gebruik dan de gratis tool van WeTransfer, met als e-mail info@funcuracao.com.